Crna hronika

Uslovne kazne za prebijanje taksiste

Aleksandar Bugarin i Mladen Arsović juče su u podgoričkom Osnovnom sudu osuđeni na po tri mjeseca uslovne kazne jer su 2. januara prošle godine pretukli taksistu Borislava Bulatovića (59). Presudu je izrekla sutkinja Nada Rabrenović, piše Pobjeda.
Uslovne kazne za prebijanje taksiste
Portal AnalitikaIzvor

Bugarin i Arsović neće ići u zatvor ukoliko za godinu i po, odnosno dvije godine, ne počine isto krivično djelo. Obrazlažući odluku, sutkinja Rabrenović je kazala da je sud utvrdio krivicu optuženih na osnovu iskaza svjedoka i nalaza vještaka medicinske struke. Sud je prihvatio odbranu optuženog Bugarina koji je tvrdio da je na Borislava Bulatovića nasrnuo tek nakon što ga je ovaj uvrijedio i prvi udario. Naime, prema članu Krivičnog zakona na koji se sud pozvao Bugarin je reagovao u afektu, izazvan agresivnim ponašanjem Bulatovića, objasnio je nakon izricanja presude advokat Nikola Medojević.

Odlučujući o visini kazne sud je u slučaju optuženog Arsovića kao olakšavajuću okolnost cijenio to što je porodičan čovjek i ima dijete.

Bugarin i Arsović su sa još tri mladića početkom prošle godine u Vučedolskoj ulici u Podgorici napali na Bulatovića, koji je automobilom ,,Alo taksija“ došao da preuzme vožnju.

Povod za napad bio je zato što je taksista odbio da vozi petoricu mladića, jer za to nema dozvolu.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika