Politika

RADOVIĆ: Šaljemo rodbini stotine miliona, niko nam ne može zabraniti da glasamo

Sekretar Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljubo Radović uputio je otvoreno pismo javnosti, povodom tvrdnji opozicije da treba onemogućiti glasanje dijaspori. Tekst dostavljen Portalu Analitika, objavljujemo integralno.
RADOVIĆ: Šaljemo rodbini stotine miliona, niko nam ne može zabraniti da glasamo
Portal AnalitikaIzvor

U vašem članku „Mandić: DF uspio da ujedini opoziciju i Crnu Goru“ objavljenom 09. 10. 2016 – 23:25 između ostalog stoji „On je poručio da neće dozvolit Đukanoviću da sprovede svoj plan i avionima doveze 15 hiljada ljudi iz inozemstva, koji nijesu svoju sudbinu vezali za Crnu Goru, da glasaju ne bi li popunio rupe u biračkom spisku i svom rezultatu“.

„Poručujemo svim prekookeanskim putnicima da im nećemo dozvoliti ni da se spuste na aerodrom i utiču na našu sudbinu. Nijedno biračko mjesto ne smije da dozvoli fantomima iz Njujorka, Brisela, Beča, Luksenburga koji nijesu u biračkom spisku i nemaju lične karte, da glasaju umjesto crnogorske budućnosti“, rekao je Knežević.

Pitam ovog „viđenog i uglednog čovjeka“, gospodina Kneževića, kad vi tamo (daleko se kazalo, bolje reći, niđe se ne kazalo), dođete na vlast; HOĆE LI ZABRANITI NAMA, nepoželjnim putnicima iz Njujorka, Brisela, Beča, Luksenburga, ali i bližih geografskih koordinata, koji, kako to vi kažete, nijesmo na biračkom spisku, (a sudeći po vašim javnim istupima, bilo bi najbolje da nas nema niti među živima), DA MATERIJALNOM STEČEVINOM SVOGA RADA REDOVNO, MJESEČNO, POMAŽEMO SVOJE NAJBLIŽE U CRNOJ GORI, A NA TAJ NAČIN POSREDNO I NAŠOJ DOMOVINI.

I ptice na grani pjevaju da crnogorska dijaspora godišnje putem bankovnih doznaka šalje svojoj rodbini više stotina miliona eura. Jednako tako ili više putem koverata i drugim načinom posredstvom svojih prijatelja. Nijesu zanemariva ulaganja dijaspore na održavanju svojih objekata i imanja i/ili izgradnju novih. Gledajte čuda, ovim „jadnim siromasima“ koji toliko daju za svoju domovinu Crnu Goru treba Vlada Mila Đukanovića da plati putne troškove kako bi došli da obave svoju građansku dužnost.

Viđeniji dužnosnik DF, gospodin Slaven Radunović u jednom od svojih javnih nastupa reče da mi, koji smo pobjegli iz Crne Gore, ne možemo sudjelovati u kreiranju njene sudbine kao što to mogu oni mučenici koji su ostali u njoj. Nijesmo bježali. Osjećali smo se sposobnima, i to dokazali, da možemo i hoćemo zadovoljiti potrebe svoje egzistencije tamo đe ima uslova. Ako je neko i pobjegao, bježao je od vaših vojvoda, a ne od Crne Gore i njenog naroda.

Zna li, a po svemu sudeći ne želi znati, skupina bukača okupljenih u DF-u da su iseljenici i dijaspora Crne Gore vazda nesebično davali svoj doprinos za očuvanje Crne Gore i svih njenih vrijednosti. Ko ste vi da uopšte možete pričati o iseljeništvu Crne Gore, njihovim potomcima i njenoj dijaspori?

Vladajuća koalicija u Crnoj Gori mogla bi izgubiti izbore jedino zbog spore uspostave vladavine prava što vam onemogućuje nesmetano neprijateljsko djelovanje protiv države čiji ste poslanici i na čiji ste teret  toliko dobro plaćeni da možete pod šatorima improvizovati pečenjare i ugostiteljske objekte gdje god za koga god i kad god to hoćete. Uz to još javno pozivate na rušenje institucija vlasti i države.

Ko nam može zabraniti da glasamo za državotvorne stranke i stranke nacionalnih pripadnosti Crne Gore?
Gospodo šatoraši-pripadnici DF-a, ovoga puta će dijaspora Crne Gore krupnim korakom dati svoj veliki doprinos za što bržu uspostavu vladavine prava u nezavisnoj, demokratskoj i europskoj državi Crnoj Gori, državi svih njenih dobronamjernih građana.

Sa mnogima, Cetinje, nacionalne manjine i dijaspora, snaga su čojske, sojske i pravedne Crne Gore.
 

Portal Analitika