Društvo

Predstavnice NPCG na konferenciji u Albaniji

Predstavnice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Nela Vešović Dubak i Hajdana Ilić Božović učestvovale su na konferenciji koja je, OD 9. oktobra održana u Nacionalnom parku Divjaka-Karavasta u Albaniji. Konferencija je održana na temu "Program upravljanja vlažnim staništima i očuvanje Dalmatinskog pelikana u Mediteranskom basenu”.
Predstavnice NPCG na konferenciji u Albaniji
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je okupila partnere iz zemalja regiona – Albanije, Grčke i Crne Gore, koji su prezentovali aktivnosti koje su implementirane u prvoj fazi projekta, a koji se realizuju u saradnji sa Francuskom organizacijm NOE Conservation.

Predstavnice JPNPCG su, tokom konferencije, prezentovale rezultate projekta "Očuvanje pelikana, ključne vrste biodiverziteta Skadarsko jezero". 

One su u svojim izlaganjima upoznale prisutne o rezultatima monitoringa, uspješnosti gniježđenja i konzervacije pelikana na Skadarskom jezeru.

"Pored prezentacije realizovanih aktivnosti učesnici su razgovarali i sa donatorima o mogućnostima nastavka projekta kroz II fazu sa akcentom daljeg unapređenja službe zaštite NP Skadarsko jezero i gnijezdilišta pelikana, potom mogućnostima njihove podrške za istraživanja i zaštitu drugih krovnih vrsta koje su karakteristične za NP Skadarsko jezero, jačanju institucionalnih kapaciteta, međunarodnoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Pored JPNPCG, učesnici iz Crne Gore su i Prirodnjački muzej Crne Gore i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Portal Analitika