Društvo

Rezultati projekta : Očuvanje pelikana, ključne vrste biodiverziteta Skadarsko jezero

Predstavnice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Nela Vešović Dubak i Hajdana Ilić Božović učestvovale su na konferenciji koja je održana u Nacionalnom parku Divjaka-Karavasta u Albaniji od 9. do 13. oktobra 2016., pod nazivom  „Program upravljanja vlažnim staništima i očuvanje Dalmatinskog pelikana u Mediteranskom basenu”.
Rezultati projekta : Očuvanje pelikana, ključne vrste biodiverziteta Skadarsko jezero
Portal AnalitikaIzvor

Ova konferencija okupila je partnere iz zemalja regiona – Albanije, Grčke i Crne Gore, koji su prezentovali aktivnosti koje su implementirane u prvoj fazi projekta, a koji se realizuju u saradnji sa Francuskom organizacijm NOE Conservation.

Predstavnice JPNPCG su tokom konferencije prezentovale rezultate projekta "Očuvanje pelikana, ključne vrste biodiverziteta Skadarsko jezero".

One su u svojim izlaganjima upoznale prisutne o rezultatima monitoringa, uspješnosti gniježđenja i konzervacije pelikana na Skadarskom jezeru.

Pored prezentacije realizovanih aktivnosti učesnici su razgovarali i sa donatorima o mogućnostima nastavka projekta kroz II fazu sa akcentom daljeg unapređenja službe zaštite NP Skadarsko jezero i gnijezdilišta pelika, potom mogućnostima njihove podrške za istraživanja i zaštitu drugih krovnih vrsta koje su karakteristične za NP Skadarsko jezero, jačanju institucionalnih kapaciteta, međunarodnoj saradnji.

Pored JPNPCG učesnici iz Crne Gore su i Prirodnjački muzej Crne Gore i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Portal Analitika