Svijet

Sirijac koji je spremao napad u Berlinu izvršio samoubistvo

Ministarstvo pravde njemačke pokrajine Saksonije saopštilo je danas da je sirijski migrant Džaber Albakr (22), koji je osumnjičen da je planirao bombaški napad na aerodromu u Berlinu, izvršio samoubistvo dok je bio u pritvoru u zatvorskoj bolnici u Lajpcigu, prenosi Rojters.
Sirijac koji je spremao napad u Berlinu izvršio samoubistvo
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Agencija navodi da istražitelji vjeruju da je Albakr, koji je stigao u Njemačku prošle godine, bio blizu izvođenja napada koji bi mogao da se poredi s onim u Parizu u novembru prošle godine kada je ubijeno 130 ljudi i napadom u Briselu u martu ove godine kada je poginulo 32 ljudi.

Prethodno je vijest o samoubistvu Albakra objavio "Špigel onlajn" citirajući sudske izvore i naveo da je on bio pod danonoćnim prismotrom zbog akutnog rizika od samoubistva i štrajka glađu, kao i da nije jasno kako se ubio.

AFP citira njemački list "Bild" i druge medije i navodi da je sirijski muškarac osumnjičen da je planirao džihadistički bombaški napad pronađen mrtav u svojoj ćeliji. Agencija podsjeća da je 22-godišnji Albakr uhapšen u ponedjeljak nakon dvodnevne potrage, pošto je policija pronašla eksplozive u njegovom stanu.

Portal Analitika