Društvo

Od decembra dijaliza na Cetinju

U Domu zdravlja danas će početi pripremni radovi za otvaranje odjeljenja za dijalizu. Riječ je o projektu o kojem se godinama govorilo, ali je do sada ostajalo na riječima. Prema ugovoru, posao će biti završen za 50 dana, piše Pobjeda.
Od decembra dijaliza na Cetinju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Doma zdravlja dr Nenad Dragan Vušurović objašnjava da će otvaranjem odjeljenja na dobitku biti pacijenti.

- Pacijenti sa Cetinja putuju svaki drugi dan u Klinički centar na dijalizu, što je za njih veliko opterećenje. Otvaranjem odjeljenja dijalize oni će terapiju dobijati ovdje, na Cetinju - kaže Vušurović.

On objašnjava da je u po zakonu sprovedenoj proveduri za izvođača radova izabrana firma Tehnogradnja iz Pljevalja.

- Po ugovoru koji smo potpisali sa Tehnogradnjom, rok završetka građevinskih radova je 50 dana, a vrijednost radova je oko 40.000 eura - kazao je dr Vušurović.

Nakon završetka građevinskih radova, prostor će biti opremljen potrebnim aparatima. Kada je riječ o ljekarima i tehničarima koji će raditi na dijalizi, jedan broj zaposlenih u Domu zdravlja na Cetinju već je prošao doobuku u Kliničkom centru.

- U realizaciji ovog, za cetinjsko zdravstvo značajnog projekta, očekujemo veliku pomoć i podršku od nacionalnog koordinatora za transplataciju, prof. dr Marine Ratković - kaže prof. Vušurović.

Pobjeda

Portal Analitika