Politika

Demokrate: Neće biti revanšizma

“Pobjede, a ne podjele” slogan je koji je probudio najbolje u ljudima i koji zavređuje najiskreniju podršku građana u susret nedjeljnim izborima. Najupečatljiviji dokaz za ovu tvrdnju bila je pobjednička atmosfera u prepunoj kongresnoj sali stare zgrade Vlade u Podgorici, gdje je održana Završna konvencija Demokratske Crne Gore.
Demokrate: Neće biti revanšizma
Portal AnalitikaIzvor

"Probuđena mladost, podržana neukaljanim iskustvom, okupila se u Demokratama prije godinu i po i  hrabro krenula u stvaranje uspješne priče, u sprovođenje u djelo ideje koja će Crnu Goru promijeniti na bolje, a što će se vidjeti već za nekoliko dana, na izborima. Pozitivnu energiju, koja je ovih mjeseci oslobađana iz grada u grad, a koja je vrhunac dostigla večeras, niko neće moći da zaustavi", navodi se u saopštenju Demokrata.

Vladimir Čađenović, predsjednik Odbora Demokrata Glavnog grada, otvorio je seriju pobjedničkih govora koji su svim prisustnima ulili optimizam i saopštili ono što je svima jasno – DPS je prošlost, Demokrate su budućnost. Mijo Martinović je pozvao sve nekadašnje saborce liberale da glasaju za Demokrate i završio riječima: „Da pobijedimo, a ne da se podijelimo; volimo te Crna Goro!“

Nema značajnijeg posla i zadatka nego da smijenimo ovu vlast, a mi smo sa riječi prešli na djela, ocjena je svih onih koji su nakon njih stupili na scenu.

Više puta prekidan skandiranjima „Pobjeda, pobjeda“, predsjednik Demokrata je poručio Đukanoviću da „nema te zloupotrebe i krađe koja ga ovog puta može spasiti“. I građanima je poslao jasnu poruku: "Crna Gora više neće biti tajkunska i njome se nakon 16. oktobra neće više upravljati iz mračnih soba sa primorja!"

„Nema te nacije u kojoj su svi pošteni ili nepošteni, nema te vjere u kojoj su svi moralni ili nemoralni, nema tog grada u kojem su svi sposobni ili nesposobni – za Demokrate postoji samo jedna podjela: na dobre i loše ljude“, saopštio je predsjednik Demokrata kao prvi zaključak nakon obiđenih 200.000 domaćinstava širom Crne Gore. Drugi je: „Na mladost se može udariti, mladost se ne može pobijediti“. Predsjednik Bečić je obećao da ćemo pobijediti sve one koji nam 27 godina drže ruku u džepu, a na srce je stave kad je potrebno da nam ukradu još nešto. Crna Gora se voli znanjem i poštenjem, a ne lopovlukom i kriminalom. Takođe, kako je rekao, neće biti revanšizma, ali hoće prava i pravde.

img-3321

Penzionerima je jasno poručio: „Vi ste časno radili i zaradili svoje penzije. Nije vam ih dao ni Aleksa, ni Milo. Ne glasajte one koji su zamrzli penzije 3 i po godine, a onda ih 3 mjeseca pred izbore simbolično odmrzli. Ne glasajte one koji vas ucjenjuju sa onim što ste zaradili. Između svoje djece i lažnih patriota, izaberite svoju djecu; između svojih unučadi i kriminalaca i lopova, izaberite unučad; između znanja i podaništva, izaberite znanje; između budućnosti i prošlosti, izaberite budućnost. Izaberite mladost, jer tamo gdje je mladost, tamo je i poštenje, tamo su i čiste ruke, tamo je i budućnost, a tamo su i Demokrate.

Na kraju, pored poziva da se glasa za broj 8, za Demokrate, za najveću opasnost ovom režimu, predsjednik je imao poruku i za apstinente na predstojećim izborima:“Oni koji ostanu kod kuće, više pomažu Milu Đukanoviću nego njegovi aktivisti“.

I Budvani, oni koji biju duplu bitku 16. oktobra, a ispred njih Dragan Krapović, obećali su svima prisutnima da će kao što su razbili organizovanu kriminalnu grupu u Budvi, razbiti i ovu Đukanovićevu, Gvozdenovićevu i Mugošinu u cijeloj Crnoj Gori.  „Milorade Katniću, odvezaćemo ti ruke, otvorićemo ti oči da vidiš aferu Telekom, Carine, Bazar, Limenku.  . ; da vidiš ko je ubio Duška Jovanovića“, bila je poruka Mijomira Pejovića, potpredsjednika Demokrata Specijalnom tužiocu. Vladimir Jokić, nosilac liste u Kotoru koji, takođe, bije duplu bitku u nedjelju, poručio je da će Pobjede krenuti iz Kotora, preko Budve i raširiti se po cijeloj Crnoj Gori.

Sa scene se, kroz riječi potpredsjednika Moma Koprivice, čulo i obećanje da građani u svojoj kući neće biti podstanari organizovanih kriminalnih grupa, a Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata, poslao je još jednu jasnu poruku: „Majko naša Crna Goro, kunemo ti se da ćemo te oteti iz kandži kriminalaca, lopova i tajkuna i vratiti te u ruke građana

Na konvenciji su govorili i: Zdenka Popović, Dženan Kolić, Vladimir Martinović, Štjefan Camaj, Neven Gošović, Velizar Kaluđerović, Danilo Šaranović, Milorad Mijo Martinovic i Mitar Mića Jovanović.

Portal Analitika