Politika

Ključ: Nećemo drugu državu, nego drugu vladu

Velika koalicija Ključ ne želi drugu državu, nego drugu vladu, poručeno je sa završne konvencije u Podgorici. Lideri Ključa pozvali su građane da 16. oktobra ne ostaju kod kuće, već da izađu na izbore i odaberu promjene.
Ključ: Nećemo drugu državu, nego drugu vladu
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, nosilac liste koalicije Ključ, Miodrag Lekić, kazao je da je Sveti Petar bio svjetionik u tami, te da je Crnoj Gori potreban novi putokaz.

“Crna Gora je na velikom raskršću. Ključ hoće i može da doprinese pravom putu”, poručio je Lekić.

On je kazao da se Ključ bori za demokratiju, političku kulturu, poštene izbore, dekriminalizovano društvo, razvoj preduzetništva.

“Borimo se protiv otuđene vlasti, kriminalaca u i van nje, korupcionaša i mafijaša, ubica, neznalica, i prevaranata”, kazao je Lekić.

Sve to su, istakao je, pretočili u izborni program.

“Vlast ponovo pokazuje da izbjegava realnost Crne Gore. Odlazeći premijer je posljednji čuvar klanca nekontrolisane vlasti. Opet je jurio državne neprijatelje. Teme kao što su zaduženost zemlje, socijalni rascjepi, siromaštvo, uopšte ga ne zanimaju”, ocijenio je Lekić.

On je pozvao premijera i lidera DPS-a, Mila Đukanovića, da, kako je naveo, “iz jazbina medijskih prijatelja” i izađe na sučeljavanje. To je, rekao je Lekić, elementarna obaveza u demokratskom društvu.

“Ključ je spreman da s drugim demokratskim subjektima pokrene promjene. Ponovo će Crna Gora biti poštena kuća, 16. oktobar je velika pobjeda, a 17-og počinjemo veliku obnovu Crne Gore”, poručio je Lekić.

Jedan od lidera Ključa, Žarko Rakčević, kazao je da je ta koalicija pomiritelj Crne Gore.

“Međuvjerski i etnički sklad smeta DPS-u, koji želi podijeljenu Crnu Goru da bi nastavio njeno uništenje. Ključ je garant mirnih promjena, DPS je garant iznevjerenih očekivanja i obračuna narko-grupa”, kazao je Rakčević.

On je poručio da Ključ želi istinske promjene.

“DPS je od 1990. do 1992. navodno branio Jugoslaviju od onih koji su htjeli nezavisnu Crnu Goru. Šta god su branili, uvijek se isto završavalo. Ne treba da brane Crnu Goru od ovih ljudi. Sjetite se ko je sve branio ugroženu Crnu Goru - do skoro i Svetozar Marović, gradonačelnici iz DPS-a koji su uhapšeni. Svi su htjeli da nas ubijede da su na braniku Crne Gore. A Crnu Goru ugrožava jedino ova vlast. Zadužuju se da bi vratili dugove”, poručio je Rakčević.

On je kazao da 40 posto budžeta Crne Gore čine sredstva iz pozjamljenih izvora, a da su 82 miliona kamate. To je, kako je istakao, 10 miliona više nego što iznose socijalna davanja u Crnoj Gori.

“Treba ozbiljno da radimo sa svima koji vole Crnu Goru i koji su zaista na njenom braniku. Ključ će biti okosnica nove vlade”, istakao je Rakčević.

Jedan od lidera koalicije, Srđan Milić, kazao je da je “premijer u odlasku” postavio zadatak da brani državu od građana.

“(Đukanović) Kaže da Crna Gora nije na prodaju. Misli da Crna Gora pripada njemu i njegovoj familiji, njegovoj kamarili”, kazao je Milić.

Koalicija Ključ, istakao je Milić, poziva sve građanske opozicione snage da naprave iskorak.

“Crna Gora ne postoji zbog Mila Đukanovića. Nema dostojanstvene Crne Gore ako su ljudi poniženi. Crna Gora će prvi put na demokratski način smijeniti vlast”, uvjeren je Milić.

On je dodao da su u Ključu pobijedili predrasude i mentalitet.

“Mi nećemo drugu državu, nego drugu vladu. Svi koji ne izađu na izbore biraju da Crna Gora bude prćija. Idemo, zajedno u promjene”, zaključio je Milić.

Portal Analitika