Politika

Brajović: SD brani državu i ispravlja greške u ekonomiji

Na večeras održanoj konvenciji SD-a u Budvi, predsjednik i nosilac liste Ivan Brajović je poručio da se Crnom Gorom širi mirni, bogati talas stvaralčke energije, talas SD-a koji funkcioniše kao jedna porodica, i odnosi se sa uvažavanjem prema svakom čovjeku.
Brajović: SD brani državu i ispravlja greške u ekonomiji
Portal AnalitikaIzvor

''Mi se ponašamo prema svima, onako kako bismo željeli da se drugi ponašaju prema nama. To nam daje snagu da kažemo da smo jaki u svakoj sredini. Jaki smo, jer nas ne brine šta drugi pričaju o nama. O tome svjedoči i naš slogan DOSLJEDNO, koji smo izabrali jer najbolje govori o nama, jer smo bili i ostali dosljedni Crnoj Gori i njenim interesima. Zato nama Crna Gora moze vjerovati’’- istakao je Brajović.

On je izjavio da su Socijaldemokrate svjesne svega dobrog što je urađeno u Crnoj Gori, jer su u tome, u velikoj mjeri učestvovali, ali i svega što je propušteno. Zato će Socijaldemokrate mijenjati Crnu Goru na bolje.

''Mi smatramo partnerima svakog ko podržava naš vrijednosti i stavove, ko hoće da razgovara o programu, a ne o funkcijama i foteljama. Samo takvi partneri imaju našu pruženu čistu, socijaldemokratsku ruku. SD brani državu i ispravlja greške u ekonomiji’’- poručio je predsjednik SD-a.

Za Crnu Goru je opasna i antidržavna politika, ali i pogrešan model razvoja, zato SD nudi drugačiji ekomomski model.  

'Mi smo garant političke i ekonomske stabilnosti, jer mi branimo Crnu Goru tako što hoćemo da je pravilno ekonomski razvijamo, kako bi svi imali dovoljno, i kako bismo stvoreno pravednije i poštenije dijelili''- zaključio je Brajović.

bd1

Potpredsjednik SD-a prof. dr Vujica Lazović je istakao da se u Crnoj Gori prepoznaju dvije koalicije- razvojna, čiju okosnicu čini programska platforma Socijaldemokrata i antidržavna- kojoj su se pridružili SDP i URA, sa potpuno suprotnim pravcem djelovanja.

''Mi ćemo biti bitan faktor buduće vlasti, koja će raditi za dobro i prosperitet Crne Gore, a bićemo i okosnica vlasti u Budvi''- najavio je Lazović.

Potpredsjednik SD-a Mićo Orlandić je istakao da je obaveza Socijaldemokrata da čuvaju Crnu Goru, i da je partiju okupila briga za državu i otklon od pogrešne politike bivše partije.

''Mi nećemo da budemo dio ''proklete avlije'', da budemo politička zavjerenička grupa protiv Crne Gore, već da ono što smo zagovarali u mladosti, realizujemo sada''- poručio je Orlandić.

Nosilac liste SD-a za lokalne izbore u Budvi Žarko Radulović, poručio je da je zrelo vrijeme da se u Crnoj Gori desi nešto novo.

''Ovih dana se vodi kampanja koja liči na veliku podvalu i zavjeru. Ta kampanja nije kopija, ali je tehnologija ista kao 1918. godine. Postoji nekoliko grupacija, jedna koja je svih ovih godina govorila DA Crnoj Gori, kojoj i mi pripadamo, druga koja je našoj državi uvijek govorila NE i treća koja govori ''pobjede a ne podjele''. Namjerno sam izdvojio ovu četvrtu, konglomerat kojem pripadaju naši bivši drugovi, koji ne govore ni DA ni NE, koji govore da su i za referendum i za Crnu Goru. Taj referendum koji oni traže, srušio bi sve nas koji smo Crnoj Gori rekli DA''- zaključio je Radulović.

Predsjednik SD Budve Draško Krivokapić je rekao da Budva nisu ni on, ni oni, već da su Budva svi ljudi koji žele da rade i da stvaraju, posvećeni razvoju Budve kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Portal Analitika