Politika

Premijer Đukanović se sastao sa Miroslavom Lajčakom

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom, koji je u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta za vanjske poslove EU bio specijalni gost na redovnim godišnjim ambasadorskim konsultacijama, koje se održavaju danas i sjutra u Podgorici.
Premijer Đukanović se sastao sa Miroslavom Lajčakom
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je u srdačnom i otvorenom razgovoru zahvalio ministru Lajčaku na spremnosti da šefove DKP Crne Gore upozna sa najaktuelnijim kretanjima EU, i da prenese lična iskustva, i ocjene o ulozi diplomatije i funkcionisanju diplomatskih misija u ovom vremenu.

Ministar Lajčak je rekao da je Crna Gora peta država koju od preuzimanja slovačkog predsjedavanja posjećuje u ovom svojstvu, i izrazio zadovoljstvo zbog napretka naše zemlje u procesu evropske i evroatlantske integracije. On je potvrdio spremnost njegove zemlje, kao i Brisela, da nastavi sa punom podrškom Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza iz evropske i NATO agende, što će rezultirati i otvaranjem novih poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU do kraja godine. Zajednički je konstatovano da je izuzetno važno što se redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju u stabilnim političkim uslovima, u čemu posebnu ulogu ima Vlada izbornog povjerenja. Izraženo je očekivanje da će rezultati tih izbora potvrditi dalji progres naše zemlje na njenom sigurnom evropskom putu.

Portal Analitika