Politika

Njemački SPD podržao SDP

''Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore je uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra stigla podrška od vladajuće Socijaldemokratske partije Njemačke, najjače i najuticajnije socijaldemokratske partije u Evropi'', navodi se u saopštenju SDP-a.
Njemački SPD podržao SDP
Portal AnalitikaIzvor

U ime Predsjedništva SPD Njemačke predsjedniku Ranku Krivokapiću pismom se obratio član Predsjedništva SPD i poslanik njemačkog Bundestaga Ditmar Nitan, u kojem se kaže:
 
''Dragi Ranko,
 
U ime Socijaldemokratske Partije Njemačke, tebi i SDP Crne Gore želim sve najbolje i puno uspjeha na predstojećim parlamentarnim izborima.

Palamentarni izbori se odvijaju u veoma važna vremena za vašu zemlju i za Evropu. Ja sam čvrsto ubijeđen: Vi imate prave odgovore na izazove našeg vremena, jer se zalažete za razumnu ekonomiju i ekološku obnovu, za živu demokratiju i socijalnu pravdu.

Evropska Socijaldemokratija se i u Evropi i na nacionalnim nivoima nalazi pred velikim izazovima, koje samo zajedničkim snagama možemo da savladamo. Zato možete biti sigurni da ću vas bezrezervno podržavati u vašim naporima da vašu zemlju izvedete na evropski put.

Želim vam puno uspjeha na izborima u nedjelju!”
 
SDP napominje da su prethodno njihovoj partiji podršku uputili Josip Juratović,  izvjestilac Bundestaga za Jugoistočnu Evropu, Doris Barnet, poslanica Bundestaga i doskorašnja potpredsjednica PS OEBS, kao i prof.dr Kristof Copel,  državni ministar za vanjske poslove u njemačkoj Vladi Gerharda Šredera.

Portal Analitika