Turizam

Tudik: Crna Gora i Herceg Novi sve zanimljiviji turistima iz Francuske

“Herceg Novi i regija su sve zanimljiviji turistima iz Francuske, zbog čega su dobra povezanost i komunikacija Ambasade i lokalne uprave od velikog značaja“, kazala je ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.
Tudik: Crna Gora i Herceg Novi sve zanimljiviji turistima iz Francuske
Portal AnalitikaIzvor

Opštinu Herceg Novi danas su posjetili novoimenovana ambasadorka Francuske u Crnoj Gori

Kristin Tudik i prvi savjetnik Ambasade Žan Žak Forte. Oni su sa potpredsjednikom Opštine Draganom Jankovićem i saradnicima razgovarali o mogućnostima za proširenje saradnje lokalne uprave i Ambasade Francuske.

“Sve ideje koje mogu da doprinesu dobroj saradnji između Francuske i Crne Gore su dobrodošle”, poručila je ambasadorka Tudik.

Jedna od važnih tema sastanka bilo je i obilježavanje 11. novembra i polaganje vijenaca na spomenik francuskim vojnicima poginulim u Napoleonovim ratovima na Ilinici.

Ambasadorka je kazala da će se tradicija nastaviti i ove godine, te da je Ambasada spremna da učestvuje u uređenju spomenika i okoline. Nakon sastanka predstavnici Ambasade su posjetili spomenik, u pratnji sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi Ilije Peulića. Potpredsjednik Janković je rekao je da je upravo spomenik na Ilinici simbol istorijske veze Francuske i Herceg Novog. Kako je istakao, Opština Herceg Novi nastojaće da bude inicijator različitih ideja čijoj realizaciji bi zajedno radili. Upoznao je predstavnike Ambasade sa kandidaturom Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine. Ambasadorka je poželjela da naš grad osvoji titulu i kazala da će u tom slučaju rado doći da se raduje sa Novljanima.

Kako je dodala, takvo priznanje dodatno bi proširilo prilike za saradnju. 

Portal Analitika