Politika

Vujović: Neophodna krajnja analiza primjene Sporazuma

Krajnja analiza sprovođenja Zakona o primjeni sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore neophodna je zbog utvrđivanja buduće dobre predizborne prakse, bez obzira na konačan ishod predstojećih izbora, ocijenio je potpredsjednik Vlade Milorad Vujović.
Vujović: Neophodna krajnja analiza primjene Sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

“Iskustva iz ovog perioda, osobito izvještaji o radu angažovanih i postavljenih lica trebalo bi da ukažu, u prvom redu, na zakonito ponašanje svih aktera izbornog procesa i buduće primjereno korišćenje javnih resursa tokom izbornih dešavanja”, saopštio je on.

Vujović je poručio da bi Agencija za sprječavanje sukoba interesa u kontroli političkih subjekata i izbornih kampanja konačno posebnu pažnju trebalo da posveti nadzoru rada privrednih društava u kojima je država većinski vlasnik ili privrednih društava koja vrše javna ovlašćenja, a čiji su osnivači opštine.

“Dosadašnja opažanja ovlašćenih lica u upravnim odborima ovih privrednih društava i nevladinih organizacija koja nadziru transparentnost ovog izbornog procesa ukazuju na brojne nepravilnosti u njihovom radu”, dodao je on.

Portal Analitika