Politika

Savković-Vukčević: Na slobodu govora odgovorili vulgarnošću i ulicom (VIDEO)

"Veličinu naše zemlje mjerimo hrabrošću i riječima! Iz hiljadugodišnje zadivljujuće ljubavi Crnogoraca prema otadžbini rađala su se junačka djela i jezik heroja, crnogorski jezik kojim postojimo – izraz naše kulture i našeg karaktera. Njime smo poručivali neprijatelju da „...na Crnu Goru slavu još niko nije dobio“. Danas, crnogorski jezik ne traži ni ratni poklič, ni kletvu. Potvrđuje se u obrazovanju, umjetnosti i nauci. Najveći spomenik takvoj tradiciji jeste sloboda govora", ocijenila je kandidatkinja za poslanicu DPS-a Nela Savković-Vukčević.
Savković-Vukčević:  Na slobodu govora odgovorili vulgarnošću i ulicom (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

"A kako su na slobodu odgovorili oni koji ne priznaju ni taj jezik, ni crnogorski narod, ni  Crnu Goru kao građansku državu? Nisu razumjeli da je sloboda još veća odgovornost, da je povjerenje, pa su lijepoj, mudroj, pravednoj, dostojanstvenoj crnogorskoj riječi uzvratili vulgarno,  agresivno, ostrašćeno. I nije im bila dovoljna ulica. Htjeli su mržnjom da naruše i crnogorski parlament, instituciju koja vjekovima, još od Opštecrnogorskog zbora, čuva dostojanstvo riječi, što su nam priznali i suśedi i drugi izvanjci. Mi koji prenosimo znanje o retorici i kulturi političkog govora, od sada predajemo o zasijedanju sa naličja istorije crnogorske Skupštine", navela je ona u video izjavi. 

Ona kaže da je iz opozicije nijesu uplašili nastupom.

"Ne, to je samo pokušaj očajnika. Da li nas vrijeđaju? Nikako, zato što biraju riječi koje njima dolikuju. Zar ne znaju za staru izreku da nema junaštva u borbi protiv otadžbine? Odavno se civilizacija pita: „Što lijepo reći o ljudima koji ne vole svoju domovinu?“  Recimo im da će njihove pogane riječi i grdni razgovori ostaju za primjer i za prošlost, a crnogorska riječ za uzor i sigurnu budućnost", zaključila je Vukčević. 

 

 

Portal Analitika