Crna hronika

Advokatu Rajku Bojoviću 11 mjeseci robije

Cetinjski advokat Rajko Bojović provešće jedanaest mjeseci u zatvoru jer je iz državnog budžeta pokušao da prisvoji 70.000 eura. Ovo je odluka sudije Osnovnog suda u Podgorici Rada Ćetkovića, koji je prihvatio nagodbu Bojovića sa Tužilaštvom, piše Pobjeda.
Advokatu Rajku Bojoviću 11 mjeseci robije
Portal AnalitikaIzvor

Bojović je sporazumno priznao krivicu da je koristio falsifikovanu presudu Višeg suda u Podgorici preko javnog izvršitelja i pokušao da prisvoji 70.000 eura.

Nagodba je sklopljena na inicijativu Bojovića i njegovog advokata Željka Damjanovića.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je 21. jula ove godine napravio i ovjerio lažnim pečatom i štambiljom dva lažna rješenja Višeg suda u Podgorici i dva lažna prijedloga za izvršenje tih rješenja.

U optužnici se navodi da je u njima unio neistinite podatke da se 33.725 eura i 37.650 eura ,,isplate V. B. i M. M. koji nijesu registrovani u Advokatskoj komori Crne Gore, pri tome navodeći da se novac uplati na žiro račun kod NLB banke, vlasništvo B. Đ“.

 - Lažna rješenja predao je na naplatu javnom izvršitelju Aleksandri Tomković-Vukoslavčević, koja je i posumnjala u vjerodostojnost navedenih rješenja i spriječila ga u naplati - piše u optužnici.

Portal Analitika