Fudbal

Remi Engleza, Njemci rutinski, Prosinečki uzeo bod

U grupi F kvalifikacija za Mundijal najzanimljivije je bilo u Ljubljani đe je gostovala Engleska. Tim Srećka Kataneca ostao je neporažen poslije remija bez golova, ali taj rezultat ipak više odgovara Englezima.
Remi Engleza, Njemci rutinski, Prosinečki uzeo bod
Portal AnalitikaIzvor

Goste je drugi put sa klupe vodio Geret Sautgejt, koji je ostavio Vejna Runija na klupi. Englezi su imali mnoog veći posjed lopte i više pokušaja, ali ipak nijesu bili dovoljno konkretni i ostalo je bez golova. 

U preostala dva meča ove grupe domaćini su bili sigurni. Litvanija je dobila Maltu golovima Černiha i Novikovasa, dok je Slovačka pobijedila Škotsku sa 3:0 pogocima Maka (2) i Nemeca. 

Grupa F: 

Litvanija – Malta 2:0

Černih 76, Novikovas 84

Slovačka – Škotska 3:0

Mak 18, 56, Nemec 68

Slovenija – Engleska 0:0 

Tabela: Engleska 7, Slovenija 5, Litvanija 5, Škotska 4, Slovačka 3, Malta 0.

U grupi C svjetski prvak Njemačka rutinski je pobijedila Sjevernu Irsku sa 2:0, a oba gola Njemci su postigli u prvih 20 minuta. Prvo je u 13. minutu pogodio Draksler, a onda četiri minuta kasnije i Kedira. 

Azerbejdžan koji sa klupe predvodio Zvezdina legenda Robert Prosinečki je odigrao bez golova u Češkoj, pa poslije tri meča nemaju primljeni gol ni poraz i drugi su iza Njemačke sa sedam bodova. 

Norveška se mučila do 77. minuta sa San Marinom, ali je na kraju golovima Diomandea, Samuelsona i Kinga stigla do ubjedljivih 4:1. 

Grupa C: 

Češka – Azerbejdžan 0:0

Njemačka – Sjeverna Irska 2:0

Draksler 13, Kedira 17

Norveška – San Marino 4:1

Simonćini 12ag, Diomande 77, Samuelson 82, King 84 - Stefaneli 54 

Tabela: Njemačka 9, Azernejdžan 7, Sjeverna Irska 4, Norveška 3, Češka 2, San Marino 0.

Portal Analitika