Fudbal

Crna Gora pokorila i Dansku! Nova tri boda za vrh tabele!

Crna Gora je na vrhu grupe E! ''Hrabri sokoli'' su nastavili niz odličnih rezultata u kvalifikacijama za Mundijal, pokorena je i Danska u Kopenhagenu minimalnim rezultatom čime su Jovetić i drugovi došli do sedmog boda iz tri meča!
Crna Gora pokorila i Dansku! Nova tri boda za vrh tabele!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon boda u Rumuniji, te deklasiranja Kazahstana 5:0, još jedno odlično izdanje izabranika Ljubiše Tumbakovića! U 32. minutu Jovetić je sjajno uposlio Bećiraja koji se odlično snašao i karate potezom sa penala lobovao Šmajhela.

U 13. minutu Jusuf Poulsen je glavom prebacio gol, a iznad gola završila je lopta i nakon šuta Kristijana Erinksena u 25. minutu. Poulsen je i u 44. bio neprecizan, dok je štoper Andreas Kristiansen šutirao pored gola.

Danska je bila u prilici i u 52. minutu, Tomas Dilejni je, nakon efektnog driblinga, šutirao, ali je crnogorski golman Mladen Božović odbranio. Božović je bio siguran i nakon šuta Viktora Fišera u 68, a priliku tri minuta kasnije imao je Dilejni, ali je šutirao pored gola. Crnogorski golman bio je siguran i nakon udarca glavom Andreasa Korneliusa u 74. minutu i izbacio loptu u korner. Posljednju priliku da izjednači rezultat imao je Kornelijus, ali je u 89.minutu pogodio prečku.

Pritiskali su Danci, stvarali prilike, ali je na visini zadatka bila odbrana ''hrabrih sokola'' na čelu sa golmanom Božovićem. Odličan posao odradio je i španski sudija Maljenko. Nakon kiksa Rumunija i trijumfa Poljske u 96. minutu protiv Jermenije, Crna Gora je na vrhu tabele sa sedam bodova, pa sada rasterećeno čeka okršaj sa Jermenijom 11. novembra u gostima.

Rezultati:

Kazahstan – Rumunija 0:0

Poljska –Jermenija 2:1

Danska – Crna Gora 0:1

Raspored 11. novembar:

Jermenija - Crna Gora

Rumunija - Poljska

Kazahstan - Danska

Tabela:

1. Crna Gora 7
2. Poljska 7
3. Rumunija 5
4. Danska 3
5. Kazahstan 2
6. Jermenija 1

Portal Analitika