Politika

DPS: Posmatračka misija zabrinuta zbog kapaciteta MUP-a

Veći broj sagovornika Posmatračke misije OEBS/ODHIR-a izrazio je zabrinutost zbog kapaciteta i resursa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da blagovremeno obavijesti birače o svim promjenama, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS: Posmatračka misija zabrinuta zbog kapaciteta MUP-a
Portal AnalitikaIzvor

Iz MUP-a su u ponedjeljak saopštili da DPS bezuspješno pokušava da optuži ministra unutrašnjih poslova, Gorana Danilovića, i resorno Ministarstvo za eventualne probleme koje ta partija sluti ili priželjkuje uoči glasanja, ili na dan izbora,

"MUP je „u odbrani naj-ministra“, osporio samo jednu tvrdnju – nazivajući „brutalnom neistinom“ podsjećanje na dio Izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODHIR-a u odnosu na kapacitete MUP-a“, kaže se u reagovanju DPS-a.

Iz DPS-a su saopštili da će, umjesto polemike, navesti citat iz Izvještaja.

U citatu iz Izvještaja se navodi da MUP održava centralizovani i stalni birački spisak, na osnovu informacija izdvojenih iz tri različite matične knjige.

Dodaje se da je uloga Državne izborne komisije nadzor cjelokupnog procesa.

"Birači mogu da provjere svoje podatke i zahtijevaju promjene do 5. oktobra. U tom slučaju, MUP je dužan da obavijesti birače o svim promjenama. Međutim, veći broj sagovornika Posmatračke misije izrazio je zabrinutost zbog kapaciteta i resursa MUP-a da blagovremeno obavijesti birače“. Može se preuzeti na http://www.osce.org/me/odihr/elections/montenegro/270851?download=true)“, navodi se u reagovanju DPS-a.

Iz te partije su ukazali da cilj njihovog ukazivanja na to važno pitanje nije da ulaze u „nadgornjavanja“ sa ministrom ili Ministarstvom, već da daju doprinos njegovom rješavanju, u uvjerenju da će sva obavještenja biti dostavljena blagovremeno i u skladu sa izmjenama u Biračkom spisku.

Izvor: Mina

Portal Analitika