Abiznis

IRF uložio više od 222 hiljade eura u Petnjicu

Investiciono razvojni fond (IRF) je, do sada, u opštini Petnjica uložio 222.480 eura za finansiranje šest projekata, podsjetio je predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević tokom posjete ovoj opštini.
IRF uložio više od 222 hiljade eura u Petnjicu
Portal AnalitikaIzvor

Vukčević je danas sa svojim saradnicima održao prezentaciju finansijske podrške IRF-a u opštini Petnjica, dok se prisutnima u uvodnom izlaganju obratio i šredsjednik opštine, Samir Agović.

Vukčević je istakao da uprava IRF-a  namjerava da ovoj i ostalim opštinama na sjeveru Crne Gore pruži adekvatnu podršku u cilju bržeg i kvalitetnijeg razvoja.

Tokom prezentacije poseban naglasak je stavljen na kreditne linije posvećene mladim ljudima u biznisu, pri čemu je IRF u saradnji sa EIB-om obezbijedio i dodatne stimulacije za ona preduzeća koja zaposle mlade ispod 30 godina i za te namjena kamatna stopa je niža od 0,10 do 0,30 odsto.

Pored pomenutog, predstavljeni su posebni stimulansi namijenjeni preduzetnicima koji svoj biznis i projekte realizuju na sjeveru Crne Gore, a koji su dati u vidu smanjenja kamatne stope i  naknade za obradu kredita.

Portal Analitika