Fudbal

Rekonstrukcija Bernabeua od 2017.

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres rekao je da će rekonstrukcija stadiona Santjago Bernabeu početi 2017.i da je taj projekat vrijedan 400 miliona eura.
Rekonstrukcija Bernabeua od 2017.
Portal AnalitikaIzvor

Peres je dodao da je napokon postignut dogovor s gradom oko rekonstrukcije stadiona, čiji se završetak očekuje 2020. godine.

"Vidjećemo dramatičnu promjenu stadiona Santjago Bernabeu. Ovaj stadion je jedna od znamenitosti našeg grada, ali mi od njega želimo da napravio jednim od najboljih stadiona na svijetu i neprikosnoveni simbolom našeg glavnog grada", rekao je Peres. 

Kraljevski klub je već nekoliko puta pokušavao da renovira stadion, ali su raniji projekti odbijani odlukama gradskih vlasti i sudova. Novi dogovor saopšten je na današnjoj zajedničkoj konferenciji s gradonačelnicom Madrida Manuelom Karmenom. 

"Ovim sporazumom će započeti proces modernizacije i transformacije koje će pretvoriti stadion u arhitektonsku ikonu avangardne", rekao je Peres.

Najveća novina na stadionu biće pokretni krov, a jedan od najznačajnijih karakteristika ovog objekta, četiri pristupne kule, dobiće novu fasadu. 

Portal Analitika