Politika

Najava poništenja odluke o priznanju Kosova neprihvatljiva za Albance u Crnoj Gori

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević u sinoćnjoj emisiji na srpskoj TV N1 izjavio je da bi dolaskom na vlast politički savez kojem pripada ukinuo odluku o priznanju Kosova.
Najava poništenja odluke o priznanju Kosova neprihvatljiva za Albance u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor
medo referendum

Takva izjava naišla je na osudu predstavnika albanskog naroda u Crnoj Gori. Poslanik DPS-a Nikola Gegaj kaže da bi predstavnici DF-a na isti način postupili i kada su posrijedi naše rezolucije i odluke u vezi sa pristupanjem NATO-u.

gegaj

“Ono što najviše brine građane Crne Gore je da bi oni ako eventualno pobijede, a uvjeren sam da neće, bi pokušali da ponište i najsvjetliji datum u istoriji Crne Gore, odluku 21 maja 2006-te”, kazao je Gegaj.

A to što bi i pored ove izjave koalicija „Ključ“ čiji je član Dritan Abazović iz URA-e, ušao u savez sa DF-om za Gegaja nije iznenađenje.

“Njegova priča je politikantska, papagajska, populistička. On je ušao u to kolo i neće se on više pitati nego će se pitati oni drugi kada će izaćiiz tog kola”, tvrdi Gegaj.

nik djeljošaj

Izjavu Medojevića u Albanskoj alternativi ocjenjuju samo kao dio predizbornog prepucavanja i način da pridobiju koji glas više, dokpredsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka poručuje da je to, kako kaže, nemoguća misija.

“Oni ovim šalju jasnu poruku da ne žele da budu vlast u Crnoj Gori”,istakao je Đeljošaj.

fatmir-gjeka-fatmir-djeka

“To je korak unazad na proces integracija Crne Gore u NATO i EU”,dodao je Fatmir Đeka.

Kontaktirali smo i predstavnika URA-e Dritana Abazovića, čija je koalicija kojoj pripada, spremna da uđe u savez nakon izbora sa DF-om. On međutim na ovu temu nije želio ništa da komentariše.

Pink M 

Portal Analitika