Društvo

KCCG će zaposliti 300 radnika

Klinički centar u narednih šest mjeseci zaposliće oko 300 ljudi, među kojima su srednji kadar, zdravstveni saradnici, razni tehničari, fizioterapeuti i ljekari kazao je direktor Ranko Lazović.
KCCG će zaposliti 300 radnika
Portal AnalitikaIzvor

On je za Pobjedu objasnio da je nova sistematizacija rađena u skladu sa razvojnim planovima Kliničkog za period od sedam godina, kada će se otvoriti potreba za još čak 3.100 radnih mjesta.

 “Taj broj ne odnosi se na trenutno stanje, već na period od najmanje pet do sedam godina kada se budu širili kapaciteti Kliničkog centra. Sada Klinički ima 760 kreveta, kada budemo imali planiranih 1.360 onda će biti otvoreno novih 3.100 mjesta. Kako se Klinički bude razvijao, gradile nove klinike, otvarali novi kapaciteti tako će se povećavati potreba za novim radnicima. Do tada će Klinički zaposliti još 420 doktora i 2.430 sestara”, kazao je Lazović za Pobjedu.

On je naglasio da, prema sadašnjim kapacitetima ove ustanove, nedostaje oko 300 srednjeg stručnog kadra, ali i doktora. Objasnio je da je sistematizacija akt koji se pravi na period od sedam do deset godina.

Portal Analitika