Društvo

Podgorica: Odloženo iseljenje porodice Vlahović

Ni juče nije došlo do prinudnog iseljenja porodice Vlahović iz kuće u parkšumi Zagorič.
Podgorica: Odloženo iseljenje porodice Vlahović
Portal AnalitikaIzvor

Pedesetak komšija i građana okupilo se u znak podrške četvoročlanoj porodici Svetlane Vlahović u nastojanjima da izbjegne prinudno iseljenje.

Odlaganje

Bilo je to još jedno ometanje izvršenja presude Osnovnog suda, donesene nakon što je kuću u kojoj žive Vlahovići otkupio pravni zastupnik porodice Vučinić, prvobitnih vlasnika tog zemljišta. Vučinićima je prethodno, kroz proces restitucije, vraćeno zemljište na kojem je u međuvremenu podignuto oko 200 stambenih objekata. Pripadnici policije, zaduženi da isele Vlahoviće, stigli su malo poslije deset sati. Tu su bili i radnici Centra za socijalni rad, koji bi u slučaju iseljenja zbrinuli Svetlaninu maloljetnu djecu.

Međutim, do iseljenja nije došlo ni ovoga puta, kako je rekla Svetlana Vlahović ,,šesti, sedmi, ni sama ne znam koji put“.

''Živimo od danas do sjutra. Ne možemo ništa planirati, niti normalno organizovati život. Preostaje nam da čekamo kad će opet doći da nas iseljavaju'' kazala je Vlahović zabrinuto.

(Ne)pravedno

Ona smatra da bi pravedno bilo da cijena zemljišta ne kojem su sagradili kuće budu niže od 35 do 40 eura, na koliko je procijenjeno. Vlahovići su Vučinićima dužni da isplate 34.000 eura, kao nadoknadu za uzurpaciju zemljišta, na kojem su  sagradili kuću od 85 kvadrata. Takođe, Svetlana Vlahović smatra da bi im morala biti omogućena otplata na duži rok, kao i oslobađanje od visokih kamata i sudskih troškova.

Očekivala veću podršku

Svetlana Vlahović nije krila da je očekivala veću podrš- ku komšija.

''Nijesam zadovoljna. Ovdje ima više ljudi koji su došli sa strane, nego komšija. Ali neka, svako ima pravo na svoje mišljenje. Neka sami prosude što bi trebalo da čine. Vjerovatno i njih čeka ista sudbina'' kazala je Vlahović. (Pobjeda)

Portal Analitika