Fudbal

''Sokoli'' večeras sa Danskom: Disciplinom i borbenošću do dobrog rezultata!

Oktobarski ciklus kvalifikacija za Mundijal crnogorski fudbaleri završavaju gostovanjem Danskoj. Veliki bod u Rumuniji, te fenomenalno izdanje protiv Kazahstana pod Goricom, izabranici Ljubiše Tumbakovića žele da zaokruže dobrim rezultatom u Danskoj. Rival je selekcija koja se takođe bori za plasman u Rusiju, te stoga ''hrabre sokole'' čeka izuzetno težak zadatak ostati neporažen.
''Sokoli'' večeras sa Danskom: Disciplinom i borbenošću do dobrog rezultata!
Portal AnalitikaIzvor

- Daćemo sto odsto mogućnosti, jer znamo sa kim igramo. Igrali smo prošle godine prijateljski meč u Danskoj, izgubili 2:1. Znamo da imaju dobar tim i nekoliko dobrih igrača, tako da moramo dobro da ih prostudiramo kako bi bili spremni za meč", kazao je Jovetić, koji je ukazao na važnost svakog boda osvojenog u kvalifikacijama...

- Svaki put kada igramo odjećamo pritisak, to je sastavni dio fudbala, naročito u kvalifikacijama, gdje se igra samo deset utakmica i gdje je bitan svaki meč i svaki bod. Zato idemo utakmicu po utakmicu, a trenutno je današnja najvažnija.

Danska je na startu slavila protiv Jermenije minimalnim rezultatom dok je poražena od Poljske u gostima 3:2. Selektor Tumbaković rekao je da se radi o sjajnoj ekipi koja je jedan od favorita grupe.

- Crna Gora je već igrala utakmicu ovdje, koja je doduše imala drugačiji karakter, prijateljski. Rekao je da se radi o sjajnoj ekipi, koja ima sjajne pojedince i složio bih se sa njim. Mislim takođe da je Danska nesrećno izgubila plasman na Evropsko prvenstvo, jer je to bio nedostatak sportske sreće. Ulaze dodatno motivisani u ove kvalifikacije baš zbog toga, jer ne žele da propuste još jedno veliko takmičenje. I dalje mislim da imaju dobar tim i da su uz Poljsku i Rumuniji glavni favoriti u ovoj grupi - rekao je Tumbaković i dodao...

- Mislim da će igrati bolje nego u Poljskoj. Mi ćemo se truditi prije svega da napravimo lijepu predstavu, da se pokažemo u što boljem izdanju i da pokušamo da napravimo nešto što je nama interesantno kada je rezultat u pitanju. Ali, ne zavisi samo od nas, zavisi i od reprezentacije Danske - rekao je Tumbaković, koji nije želio da komentariše navode danskih novinara da su njihovi igrači pod velikim pritiskom.

- To je dio problema koje treba da riješi njihov selektor. Mi nemamo pritisak, igramo na strani protiv motivisane i kvalitetne ekipe, ali svjesni nekih svojih prednosti i želja i ambicija. Naši kvaliteti su želja, odgovornost, diciplina, borbenost. Sve nam je to pomoglo da osvojimo četiri boda u prva dva kola. Imamo i mi potencijal u svim linijama tima, ali to ne odskače puno, niti se razlikuje od nekog danskog kvaliteta. Zato, kompaktnost i malu euforiju vidim kao naše prednosti - zaključio je Tumbaković.

Utakmica Danska - Crna Gora igra se od 20.45 časova.

Portal Analitika