Politika

DF u Baru: Đukanović 27 godina vlada na podjelama

U Baru je večeras održan promotivni skup Demokratskog fronta sa koga je poručeno da predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, 27 godina vlada na podjelama.
DF u Baru: Đukanović 27 godina vlada na podjelama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

,,Vrijeme je da se pomirimo i da budemo pravi potomci naših predaka. Ujedinili smo se, donosimo dobru vijest – mi pobjeđujemo u nedjelju’’, poručio je član predsjedništva DF i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On je istakao da Milo Đukanović pokušava da otvori stare podjele.

,,Pominje bjelaše, zelenaše, četnike, partizane. On hoće da posvađa Srbe, Crnogorce, Bošnjake i Albance, on hoće stare podjele. A ja mu kažem – nesrećniče, pogrešnim si putem krenuo, 27 godina vladaš na podjelama. Vrijeme je da se pomirimo, da se saberemo, neka se starim podjelama bave samo istoričari, a mi da poštujemo svi naše pretke i budemo pravi potomci. Crna Gora treba da se ujedini, kao što smo mi ujedinili opoziciju, Crna Gora mora da radi, da otvori nova radna mjesta za mladu generaciju’’, rekao je Mandić.

On je kazao da Crna Gora mora da vodi pametnu spoljnu politiku.

,,Đukanović je pokušao da zavadi Crnu Goru i Rusiju, da nas zavadi sa našom vjekovnom zaštitnicom. On istrajava na antisrpskoj politici, pokušavajući da jaz između Srbije i Crne Gore iskopa da bude što dublji. To mu nećemo dozvoliti. On je samo u svađi sa nekim Rusima koje je prevario i opljačkao za više od 600 miliona, i zbog toga što ne može da vrati pokradeni novac u stanju je da uvede Crnu Goru u sukobe sa Rusijom, odnosno da se pod firmom NATO integracija distancira od svojih nekadašnjih poslovnih partnera koje je prevario. Svoj lični problem dugovanja novca ruskim tajkunima pokušao je da prenese na državnu politiku, kvareći odnose između Crne Gore i Rusije. Nećemo mu to dozvoliti. Što se tiče Srbije, poslali smo poruku svima- da će jedna od prvih odluka vlade koju će voditi DF biti poništenje odluke o  priznanju lažne države Kosovo, a što se tiče ovoga njegovog velikog izgovora oko NATO-a to ćemo pošteno i ljudski riješiti na referendumu’’, poručio je Mandić.

df-bar-2

Član predsjedništva DF i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je DF nastao kao odgovor na brutalnu i sramnu kampanju Mila Đukanovića koji vlada 27 godina šireći mržnju po ovoj zemlji, sukobljavajući i dijeleći narode.

,,Tako su devedesetih godina neprijatelji bili Crnogorci suverenisti, Bošnjaci i Albanci koje je tjerao iz Crne Gore. Poslije toga su mu neprijatelji, 2006. godine, postali Srbi. DF je nastao kao znak otpora, kao znak snage crnogorskog društva da kažemo istinu- da se Crnogorci i Srbi pomire u CG, i da to pomirenje ne bude pomirenje protiv bilo kojeg naroda, to pomirenje je protiv lopovske bande i protiv Mila Đukanovića. DF je rekao-pružamo ruku Bošnjacima, Albancima, Hrvatima, svim narodima u CG, svi mi treba da se dijelimo na poštene i dobre ljude i na  lopove- to je jedina podjela koju će DF uspostaviti u CG, kazao je Medojević.

,,Pozdravite sve slobodne Bošnjake koji su došli večeras u ovu salu, kao i pripadnike katoličke vjeroispovijesti. Ja sam obišao danas mnogo porodica oko Bara i rekao svima –nijedna bošnjačka, nijedna hrvatska majka nije zaplakala ni od Andrije Mandića, ni od Milana Kneževića. Glavni i jedini krvomutnik u CG je Milo Đukanović, njegova lopovska banda i njegova mafija’’, rekao je Medojević.

Član predsjedništva DF i predsjednik DNP Milan Knežević je rekao da je DF sinoć u Nikšiću ušao u završnu fazu opkoljavanja Mila Đukanovića i DPS-a.

,,Večeras se u Baru steže obruč, i poručujemo mu iz ovog primorskog grada – Đukanoviću, nemaš gdje, ni nazad ni naprijed - čeka te 10 500 aktivista DF koji su ovih nedjelja slali pobjedničku poruku širom Crne Gore i poslali je definitivno – da je gotov! Milo Đukanović je iz Bara poslao poslao poruku da je Crna Gora ugrožena od DF-a. Ne, Đukanoviću, nije ugrožena Crna Gora, nego je ugrožen južni dio tvojih leđa i tvoje lopovske družine koja se napunila na grbači ovoga naroda 27 godina. Šaljemo ti poruku da se 16. oktobra svode računi i da nećeš imati priliku za još četiri godine lopovluka i kriminala’’, kazao je Knežević. 

Portal Analitika