Fudbal

Sautgejt podlegao pritisku, Runi van tima

Privremeni selektor Engleske Garet Sautgejt izostavio je kapitena Vejna Runija iz tima pred gostovanje Sloveniji u utorak.
Sautgejt podlegao pritisku, Runi van tima
Portal AnalitikaIzvor

Runi je dobio velike zvižduke na Vembliju u subotu, u drugoj pobjedi "Gordog albiona" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. Sautgejt je poslije tog meča izrazio čuđenje zbog takvog stava navijača, ali je ipak podlegao pritisku i sklonio kapitena iz tima iz "taktičkih razloga".

"Ne poričem da sam u teškom periodu, bio sam već na kupi Junajteda u posljednjih nekoliko utakmica, to je dio fudbala. Selektor Sautgejt ima izbor od 23 igrača. Već 13 godina bez prestanka igram za reprezentaciju i normalno je da dođe period kada niste prvo ime na spisku. Sada je prilika da se neki drugi igrači istaknu", rekao je Runi. 

Kapiten Mančester Junajteda je rekorder Engleske sa 53 gola na 117 utakmica, ali je postigao samo jedan na 12 mečeva za klub i reprezentaciju ove sezone. 

"Posmatrali smo igru Slovenije i način na koji funkcioniše njihova sredina terena. Za takvu postavku igre nam je potreban određen profil fudbalera koji će odgovoriti na njihovu taktiku. Izostavljanje Runija nema nikakve veze sa njegovom partijom protiv Malte, zapravo smo veoma zadovoljni kako je odigrao", rekao je Sautgejt. 

Ova vijest će najviše obradovati selektora Slovenije Srećka Kataneca koji je još ranije izjavio da bi za njegovu ekipu bilo bolje da Runi ne igra. 

"Više bih volio da Runi ne bude u prvom timu. On je i dalje vođa Engleske, ali neće me iznenaditi ako ne bude u prvom timu. On nije najmlađi i možda je u malom padu forme, a prema pisanju medija, nije na nivou koji se od njega traži. Engleska je kvalitetnija u svakom pogledu i očekujemo veoma tešku utakmicu", rekao je Katanec prije nego što je Sautgejt saopštio svoju odluku. 

Meč između Slovenije i Engleske počinje u utorak u 20:45h. "Albion" ima dvije pobjede iz prethodna dva kola, a Slovenija četiri boda.

B92

Portal Analitika