Region

Popović: Demokratski front će pobijediti Đukanovića

Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je uvjeren da će Demokratski front na izborima 16. oktobra pobijediti Mila Đukanovića.
Popović: Demokratski front će pobijediti Đukanovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećajući da Đukanović već 25 godina vlada Crnom Gorom, Popović smatra da je "to posljednji komunistički diktator, koji je ostao danas u Evropi", a da bi pobjeda Demokratskog fronta "donijela mnogo dobrih stvari za građane i samu Crnu Goru".

"Prije svega, svrgavanjem kriminalnog režima u Podgorici uspostavio bi se normalan, demokratski poredak u Crnoj Gori, jer ona treba da ima najbolje moguće odnose sa svima u Evropi, Rusijom, Amerikom, a danas je, nažalost, Crna Gora došla u situaciju da sa svojim najbližim prijateljima ima najgore moguće odnose", rekao je Popović za Sputnjik.

Suprotno Đukanovićevoj izjavi da odnosi između Srbije i Crne Gore nikad nijesu bili bolji, Popović misli da "odnosi Srbije i Crne Gore nikada nisu bili lošiji" i da "nikada u istoriji Crne Gore srpski narod nije bio ovako ugnjetavan".

"Siguran sam da će pobjeda Demokratskog fronta na sljedećim izborima, a prema podacima svih ozbiljnih analitičara DF će pobijediti, dovesti do potpuno nove situacije u Crnoj Gori", rekao je lider SNP, koji smatra da će tada Crna Gora "ponovo biti ono što je oduvijek bila, demokratska, višenacionalna i imaće divne odnose i sa Srbijom i sa drugima".

Naravno, naveo je on, kao što su rekli u DF-u, poslije njihove pobjede prvo što će uraditi je "raspisivanje referenduma protiv ulaska Crne Gore u NATO".

"To što u Demokratskom frontu ne misle svi isto o NATO-u, to i jeste demokratija", ističe Popović i dodaje da svako ima pravo da bude i za NATO, i protiv NATO-a, ali o tome prije svega treba da se izjasne građani.

B92

Portal Analitika