Politika

Ključ: Đukanoviću, sam si izabrao da budeš Sanader

Nova vlada čija će okosnica biti koalicija Ključ, biće vlada diskonuiteta sa vladom Mila Đukanovića, a a njen predsjednik biće onaj koji okuplja, a ne svađa po Crnoj Gori, poručeno je sa velikog predizbornog skupa koalicije Ključ u Nikšiću.
Ključ: Đukanoviću, sam si izabrao da budeš Sanader
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac liste koalicije Ključ Miodrag Lekić kazao je „da Crna Gora pored mnogih deformacija u zemlji, prije svih ekonomskih, mora još uvijek da se suočava i sa podjelama na nacionalnoj osnovi, jer je to jedna od omiljenih tema ove vlasti, kako bi njome manipulisala i skretala pažnju sa gorućih problema“.

„Zato je naše opredjeljenje, da napravimo ozbiljan zaokret na svakom planu, posebno na ekonomskom. Mi imao ozbljan program i uvjereni smo da možemo da promijenimo, ne samo društvenu i ekonomsku zbilju na bolje, već i lice politike, da ona više ne bude težnja ka vlasti, već težnja ka javnom dobru“, rekao je Lekić.

Lekić se u svom govoru osvrnuo i na spoljnu politiku. On kaže da Crna Gora ne treba da u današnjem svijetu koji je u previranju, ide zatvorenih očiju.

„Slažemo se da treba voditi pragmatičnu spoljnu politiku, ali ne smijemo dozvoliti billo kome da nas vodi. Spoljna politika DPS je da se prikloni jačem, zato da bi taj jači zatvorio oči pred kriminalom. I to ne smijemo dozvoliti. I u tom dijelu smatramo da o eventualnom ulasku u NATO mora se odlučivati na demokratskom i slobodnom referendumu“, kazao je Lekić.

Jedan od lidera koalicije Ključ Srđan Milić kazao je da izbornoj listi DPS-u nije slučajno pripao broj 6, jer je to za najmanje šestoricu sa te liste, najveća ocjena koju dobila na ispitima tokom školovanja.

Milić je kazao „da nema evropske Crne Gore dok su na vlasti Milo Đukanović i njegov klan“.
„Smjena brata Aca Đukanovića je osnovni uslov da bi Crna Gora ušla u EU. Načinom na koji je vladao, doveo je ovu zemlju u situaciju, da njena bućnost zavisi od toga hoće li on otići ili ne. Mogao je da bude De Gol, ali je izabarao da bude Sanader. To što se od čuvara Crne Gore pretvorio u njenog zatvorenika, nije mu niko kriv osim on sam“, kazao je Milić.

On se osvrnuo i na priče o navodnim nemirima nakon izborne noći, i poručio „da svako ko priziva neizvjesnost i nesigurnost, taj pomaže Milu Đukanoviću“.

„Poručujemo iz Nikšića, da će nova vlada čija će okosnica biti koalicija Ključ, biti vlada diskonuiteta sa vladom Mila Đukanovića. I poručujemo da će predsjednik nove vlade Crne Gore biti onaj koji okuplja, a ne svađa po Crnoj Gori“ - kazao je Milić.

Jedan od lidera koalicije Žarko Rakčević rekao je „da u Crnoj Gori nije tijesno ni jednom njenom građaninu, bilo koje vjere ili nacionalnosti“.

„Poručujemo da će u Crnoj Gori jedino biti tijesno, kriminalcima, narko dilerima, organizovanom kriminalu, jer to nije Crna Gora koju smo sanjali“, kazao je Rakčević.

On je ponovio da Crnoj Gori opasnost jedino prijeti od DPS vlasti, koja je uništila i rasprodala sve po zemlji.

„Oni da brane Crnu Goru, a daju za 22 eura, na pjenu od mora u Buljarici, kvadratni metar zemlje. I oni traže još jednu šansu. Nema više šansi. Građani Crne Gore vam nakon 26 godina ne daju više da rasprodajete i uništavate sve po Crnoj Gori“, kazao je Rakčević.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović poručio je da se građani Crne Gore 16. oktobra moraju izboriti za pobjedu, i da zato nije dobro da u opoziciji postoje predizborne svađe.

„Mi znamo da imamo superiorniji program i tim od ostalih, ali u tu pobjedu nećemo ići mi sami, već sa svima koji žele jednu demokratsku i bolju Crnu Goru“ - kazao je Abazović.

Abazović je poručio DPS-u „ako ovako branite Crnu Goru, da vas zamolim da je više ne branite“.

„Ovo je bruka i sramota što su radili, i biće nam teško da saniramo sve što su oni uradili, ali mi imamo ozbiljan tim koji je spreman da se uhvati u koštac sa tim. Nije teško vladati bolje od njih, jer dovoljno je samo da budemo pošteni“, kazao je Abazović.

Kandidat za poslanika Goran Danilović rekao je „da je u ovom trenutku najvažnije da građani poruče aktuelnoj vlasti da se nakon izbora spremaju da nastave život, srećniji i spokojni“.

„I zato pitam i jedne i druge koji plaše nemirima, šta će se to desiti 16. Oktobra. Ako ste ljudi, ako ste hrabri, onda javno kažite građanima šta će se desiti, šta osim radosti. Šta nam to slutite, šta nam to najavljujete. Oni bi svaku buduću radost da spriječe prijetnjom, a ja im poručujem da od toga neće biti ništa, jer mi nismo sami. Tek će se vidjeti kako koalicija Ključ na mudar način gradi prijateljstva i u Crnoj Gori i van nje“, rekao je Danilović.

On je kazao da je cilj koalicje Ključ da ljude oslobode od straha, a da Crna Gora nastavi da funkcioniše. „Nemamo zebnju da će se nešto desiti, jer Crna Gora nema izbora, ona mora naprijed, kroz mir, u bolji i srećniji život. Radujmo se novim životima, najboljoj Crnoj Gori, onome što dolazi, zato jer znamo da je bolje od ovoga što je bilo“, kazao je Danilović.

Portal Analitika