Društvo

Otvoren vrtić u Kličevu

Ministar prosvjete Predrag Bošković boravio je danas, 10. oktobra 2016. godine u radnoj posjeti Opštini Nikšić gdje je prisustvovao otvaranju nove Vaspitne jedinice “Kuća mašte” JPU “Dragan Kovačević” u Kličevu.
Otvoren vrtić u Kličevu
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanosti su se pored ministra Boškovića obratili i Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić i Radmila Backović, direktorica JPU “Dragan Kovačević”.

Ministar Bošković je rekao da je ovo peti vrtić u Nikšiću koji je otvoren u posljednje dvije godine. On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete vrijedno radilo na ispunjenju cilja da svako dijete dobije mogućnost sticanja predškolskog obrazovanja. Danas se može reći da smo sve bliži tom cilju jer je sve veći broj djece koja pohađaju predškolske ustanove.

Ministarje zahvalio Opštini Nikšić na podršci i ustupanju objekata u rurarnom području, koja je Ministarstvo pretvorilo u mjesta gdje buja život i gdje se djeca obrazuju. Ministar je takođe kazao da se na stvaranju novih kapaciteta predškolskih ustanova neće stati i pozvao lokalnu upravu na dalju saradnju.

1010vrtic2

Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić, zahvalio je ministru Boškoviću na podršci koju pruža Opštini Nikšić naglasivši da je ovo već peti vrtić koji se otvara za posljednje dvije godine. On je dodao da je Opština podržala Kampanju „Svi u vrtić“ i obezbijedila nekoliko opštinskih prostora kako bi se povećali kapaciteti za smještaj djece i podigao nivo predškolskog obrazovanja u ovoj opštini.

Direktorica JPU “Dragan Kovačević” Radmila Backović rekla je da nakon objekata u Kočanima, Župi i Bistrici, JPU “Dragan Kovačević“ danas otvara vrata još jedne vaspitne jedinice, 19. po redu. Ona je objasnila da je objekat površine 123m² opremljen po najnovijim standardima. Ovaj prostor ustupila je Opština, a sredstva za izvođenje radova obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete, ustanova i donatori.

Otvaranje vrtića je dokaz da se u Nikšiću povećava obuhvat djece predškolskim obrazovanjem i da je izgrađena svijest o važnosti ovog nivoa obrazovanja, zaključila je direktorica Backović.

Portal Analitika