Podgorica

Stijepović: Izgradnja Gradskog pozorišta nije dio kampanje

Kamen temeljac za Gradsko pozorište položen je danas a, kao je saopšteno, radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine.
Stijepović: Izgradnja Gradskog pozorišta nije dio kampanje
Portal AnalitikaIzvor
Kamen temeljac položio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović koji je saopštio da početak radova nema nikakve veze sa predizbornim aktivnostima.
 
Dodao je da rade predano i posvećene, da lokalne službe rade svakog dana 24 sata i da ovo nije jedini projekat koji realizuje glavni grad.
 
Stijepović je kazao je da je današnji dan "istorijski trenutak za javnu ustanovu Gradsko pozorište".
"Koja je do sada bila bez svoje kuće, ali je uprkos tome imala veoma bogate programe. Jedna od naših obaveza je bila da građanima Podgorice ponudimo bogatiju kulturnu ponudu nego što je bila do sada", dodao je on.
Ivana Mrvaljević, direktorica Gradskog pozorišta, istakla je da je početak gradnje objekta Gradskog pozorišta "važan momenat za gradsko pozorište, za građane Podgorice i državljane Crne Gore".
"Moramo priznati da smo dugo čekali – 65 godina nije mala stvar. Bilo je pet pokušaja izgradnje...Pa neka nam bude peta sreća. Mi vjerujemo u nju...”, kazala je ona.
 
Rok za izgradnju pozorišta je dvije godine od dana uvođenja u posao. Vrijednost investicije je skoro četiri miliona eura, 
 
Zgrada pozorišta će se prostirati na površini od 4. 200 kvadratnih metara, imaće podzemne etaže, prizemlje i tri sprata.
 
Zgrada će, imati veliku scenu sa 250 i malu scenu sa 150 mjesta, kao i ostale sadržaje koji su potrebni za rad savremenog pozorišta. 
 
foto: Anadolija 
Portal Analitika