Region

Nisu reagovali na prijavu pedofila: Tužilac dopustio Rokiju da se ljubi sa djetetom!

Policija u Vranju dva puta je dostavila izvještaj Tužilaštvu o Nenadu Stevanoviću (37), koji je nekoliko puta viđen u intimnim odnosima sa N. S. (13).
Nisu reagovali na prijavu pedofila: Tužilac dopustio Rokiju da se ljubi sa djetetom!
Portal AnalitikaIzvor

Ali, policija je oba puta dobila isti odgovor - nema krvičnog djela za njega pošto su u emotivnoj vezi, prenose tamošnji mediji.

Međutim, kad je u javnost izašao snimak koji je zgrozio srpsku javnost, a na kojem muškarac ispred škole ljubi u usta i vrat djevojčicu, konačno je reagovao i tužilac, naredivši njegovo hapšenje.

Posle policijskog zadržavanja od 48 časova sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju odredio je Nenadu Stevanoviću Rokiju pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo pedofilije nad N. S. (13), učenicom Osnovne škole ''Radoje Domanović”.

Okoreli neženja, zaposlen u Rudniku olova i cinka ''Grot” u Krivoj Feji, naočigled više od 200 učenika i prolaznika u prometnoj Partizanskoj ulici ispred škole je 3. oktobra ljubio, grlio i pipao djevojčicu sa kojom je nekoliko mjeseci u zabranjenoj ljubavnoj vezi. Za skandaloznu ljubavnu vezu znali su učenici, roditelji, policija i pravosudni organi, ali reakcija protiv pedofila nije bila pravovremena i efikasna.

Napasnik je uhapšen ispred škole dok je bio u ljubavnom zanosu sa maloljetnom djevojčicom. Šokantan i uznemirujući prizor krišom je slikao i policiji prijavio novinar Radoman Irić. Zbog jezivog javnog časa pedofilije ispred škole utučeni su, ozlojeđeni, uplašeni i osramoćeni Slađan i Verica Stanisavljević, devojčicini roditelji, koji od jula vode borbu protiv manijaka iz Krive Feje.

''Od bruke i sramote ne izlazim iz kuće. Danonoćno plačem i nerviram se. Više nemam suze, blokirao mi je mozak. Najvažnije je da je ćerka sada dobro. Ponovo je obećala da se više nikada neće vidjeti sa pedofilom i da će ga zaboraviti. Ona je još dijete, a protiv manijaka vodimo borbu još od jula. Zamislite, od nadležnog tužilaštva dobili smo odgovor da nema osnova za pokretanje postupka jer je ćerka dobrovoljno počela da se zabavlja sa njim. Da mogu, ja bih mu lično presudila. Vodila sam ćerku kod ljekara, psihijatra i školskog psihologa'' kaže majka.

Djevojčica pokušala da se ubije

U julu su roditelji policiji prijavili ćerkin nestanak, a ona je otišla u goste kod tetke, odakle se nije vratila. Nenad Stevanović odveo je djevojčicu u Vranjsku banju. Telefonom je njenoj majci govorio da hoće da se oženi njome.

''Prijavili smo ćerkin nestanak policiji i Tužilaštvu. Policija ju je pronašla i dovela kući. U nedavnom telefonskom razgovoru svašta sam mu rekla. Ćerka je 3. oktobra pokušala da se otruje. Popila je previše tableta. Uplašila se Nenadovih prijetnji da će nas sve pobiti'' priča Verica Stanisavljević. (Alo)

Portal Analitika