Društvo

Portal Analitika i ovog mjeseca najčitaniji informativni sajt u Crnoj Gori!

Portal Analitika drugi mjesec za redom je najčitaniji informativni Internet medij u Crnoj Gori, novi su podaci analitičkog sajta Aleksa (Alexa.com).
Portal Analitika i ovog mjeseca najčitaniji informativni sajt u Crnoj Gori!
Portal AnalitikaIzvor

- Naš portal našao se i septembra mjeseca ispred kako crnogorskih, tako i regionalnih najznačajnijih informativnih sajtova.

Prema novim podacima najrenomiranijeg svjetskog sajta za mjerenje posjećenosti - Alexa.com, naš sajt portalanalitika.me nalazi se na petom mjestu rang liste Alexa.com za Crnu Goru, nakon društvenih medija YouTube na prvom i Facebook na četvrtom, te pretraživača Google na drugom i trećem mjestu – lokalnog (Google.me) i globalnog (Google.com)– istakao je glavni i odgovorni urednik Portala Analitika  Predrag Zečević.

Prema parametrima objavljenim na sajtu Alexa.com,nakon Portala Analitika među prvih 25 najposjećenijih su Vijesti.me na šestom mjestu, društvena mreža Vk.com na sedmom, pretraživač Yandex.ru na osmom, on-lajn otvorena enciklopedija Wikipedia.org na devetom, a Blic.rs na desetom mjestu. Slijede Instagram.com, portal Cafe del Montenegro (CdM.me) na dvanaestom, zatim sajt za on-lajn trgovinu Aliexpress.com, te portal novine Kurir (kurir.rs) kao 14. najčitaniji sajt. Od crnogorskih i regionalnih portala, tu su još Autodiler.me na 17. i B92.net na 20. mjestu.

alexa2

Podsjećamo, na ovom generičkom analitičkom sajtu koji pripada Amazon grupi, Alexa rangira sajtove prema jednomjesečnom Internet saobraćaju. Preciznije, jednomjesečna pozicija izračunava se kombinovanjem prosječnog broja posjetilaca tokom jednog dana i broja pregleda stranica u proteklih mjesec dana. Sajt sa najvećim brojem ovako kombinovanih posjeta i pregleda je na prvom mjestu liste.

Evo linka gdje možete pročitati listu najposjećenijih sajtova: http://www.alexa.com/topsites/countries/ME

 

 

Portal Analitika