Fudbal

EP kvalifikacija: Spektakl u Amsterdamu, BiH bez prava na kiks

Nema predaha za nacionalne selekcije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, danas je na programu novih devet duela u grupama A, B i H.
EP kvalifikacija: Spektakl u Amsterdamu, BiH bez prava na kiks
Portal AnalitikaIzvor

Veliki derbi je u Amsterdamu između Holandije i Francuske. Oba tima imaju po trijumf i remi na startu kvalifikacija s tim da je Holandija prva samo zbog više datih golova. Francuska ima samo jedan neuspjeh na posljednjih 14 utakmica. Lale već neko vrijeme pokušavaju da se vrate u vrh reprezentativnog fudbala poslije debakla u prošlim kvalifikacijama, dok im Galski pjetlovi ne leže u posljednje vrijeme jer su ih savladali oba puta u prijateljskim mečevima (2:0 i 3:2).

Još jedna selekcija koja se nalazi u tranziciji kao i Holandija. Mnogo teže ide Šveđanima otkako je Zlatan Ibrahimović otišao u penziju, ali opet bilježe solidne rezultate. Remi sa Holandijom, pa pobjeda u Luksemburgu, dobra su osnova za novu trojku protiv Bugara.

Evropski šampion se poslije očajnog starta i poraza od Švajcarske, zagrijao šesticom protiv Andore, pa ih u Toršavnu očekuje zanimljivo gostovanje. Farani su preuzeli od Islanda epitet simpatične selekcije, nijesu to više samo „ribari“ sa sjevera Evrope, već tim koji je otkinuo bod Mađarima i lako dobio Letonce na startu kvalifikacija. 

Bosna je bijedno odigrala u prethodnoj rundi u Belgiji đe je pregažena u Briselu sa 4:0. Izabranici Mehmeda Baždarevića zato imaju obavezu da se iskupe večeras u Zenici, svjesni da bi sve sem pobjede značilo ozbiljan zaostatak za Belgijom i Grčkom. Kvalitet je sigurno na strani Bosanaca, mada ih je Kipar iznenadio na ovom terenu prije ravno dvije godine i dobio sa 2:1. 

Grupa A

20.45 - Holandija - Francuska

20.45 - Bjelorusija - Luksemburg

20.45 - Švedska - Bugarska

Tabela: Holandija 4, Francuska 4, Švedska 4, Bugarska 3, Bjelorusija 1, Luksemburg 0.

Grupa B

20.45 - Andora - Švajcarska

20.45 - Farska Ostrva - Portugal

20.45 - Letonija - Mađarska

Tabela: Švajcarska 6, Farska Ostrva 4, Portugal 3, Letonija 3, Mađarska 1, Andora 0.

Grupa H

20.45 - BiH - Kipar

20.45 - Estonija - Grčka

20.45 - Gibraltar - Belgija

Tabela: Belgija 6, Grčka 6, BiH 3, Estonija 3, Kipar 0, Gibraltar 0.

Foto: Rojters

Portal Analitika