Ostalo

VN JAPANA: Nova pobjeda Rozberga

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, pobjednik je 17. trke šampionata Formule 1, koja je danas vožena na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana.
VN JAPANA: Nova pobjeda Rozberga
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg, koji je startovao sa pol pozicije, do devete pobjede ove sezone, 23. u karijeri, došao u vremenu sat, 26 minuta, 43 sekunde I 33,3 stotinke. Ove sezone slavio je i u trkama za VN Australije, Bahreina, Kine, Rusije, Evrope, Belgije i Singapura.

Holanđanin Maks Ferstapen u Red Bulu bio je drugi, dok je treće mjesto pripalo Britancu Luisu Hamiltonu u Mercedesu. Vozač Ferarija, Njemac Sebastijan Fetel, nastup je završio na četvrtom mjestu, ispred klupskog druga, Finca Kimija Raikonena i Australijanca Danijela Rikarda u Red Bulu.

Bodove su još osvojili vozsači Fors Indije, Meksikanac Serhio Peres i Njemac Niko Hilkenberg I vozači Vilijamsa, Brazilac Felipe Masa I Finac Valteri Botas.

Rozberg je, nakon 17 trka, vodeći u plasmanu vozača sa 313 bodova. Hamilton je drugi sa 280, a treći Rikardo sa 212 boda. U plasmanu konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 593 boda. Red Bul je drugi sa 385, a treći Ferari sa 335 bodova. 

Šampionat Formule 1 biće nastavljen trkom za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Portal Analitika