TV / Film

Stiže film o šokantnom samoubistvu u programu uživo (Video)

Bio je to jedan od najšokantnijih trenutaka u istoriji televizije, a tragična smrt voditeljke Kristin Čabak i danas fascinira ljude širom svijeta.
Stiže film o šokantnom samoubistvu u programu uživo (Video)
Portal AnalitikaIzvor

Godine 1974, tada 29-godišnja Kristin odjednom je izvukla pištolj i upucala se u emisiji uživo. Ništa nije ukazivalo da će emisija tako završiti.

Kristin, voditeljka na lokalnoj televiziji, mirno se okrenula prema kameri.

- U skladu s pravilom televizije Channel 40 da vam najnovije vijesti donosimo s krvlju i s m....a, u pravom obliku, i sad ćete vidjeti nešto dosad neviđeno. Pokušaj samoubistva - rekla je ona.

Gledaoci su s užasom pratili kako uzima pištolj ispod stola i puca sebi u glavu iza desnog uha. Četrdeset godina kasnije, snimaju se čak dva filma o njoj, a cilj je pokazati tragičan život voditeljice.

Britanska glumica Rebeka Hol igra je u filmu jednostavno nazvanom „Christine“ koji je premijerno prikazan na London Film Festivalu ove sedmice.

Jedini živi član porodice Kristin, brat Greg, s gnušanjem je progovorio o oba filma, osuđujući činjenicu da se bave njenim privatnim životom.

- Naravno da će činjenica da je bila djevica i usjedjelica biti u fokusu ovog filma. Ali, ona je imala dvije ozbiljne veze. Javno samoubistvo gore je od samoubistva. To je ljutnja i bijes koji ja ne mogu da shvatim, a živim s tim svaki dan posljednje 42 godine - rekao je.

Nekoliko sedmica prije svog samoubistva, Kristin je radila prilog o samoubistvima, ispitujući stručnjake koji su najbolji načini da neko sebi oduzme život.

Iako je njena TV stanica snimala njeno samoubistvo, snimak nikad nije ponovo prikazana.

- Ne smeta mi što snimak postoji, jer zbog mene je nikad niko neće vidjeti - rekao je Greg.

Izvor i foto: Index/G.Ba

Portal Analitika