Politika

DPS Kotor: Naš grad mora biti pokretač razvoja novih vidova turizma

Privilegija je živjeti u ovoj riznici kulturne baštine i metropoli crnogorskog, ali i evropskog turizma. Privilegija, ali i obaveza. Obaveza da i u narednom četvorogodišnjem periodu Kotor povjerimo u sigurne ruke Demokratske partije socijalista i zajednički nastavimo da, na principima održivog razvoja,unapređujemo infrastrukturu, turizam i pomorski saobraćaj, izjavila je prof. dr Tanja Stanovčić, kandidat DPS-a za odbornika u kotorskom parlamentu.
DPS Kotor: Naš grad mora biti pokretač razvoja novih vidova turizma
Portal AnalitikaIzvor

"Kao kulturno i turističko srce Crne Gore, Kotor može i mora biti pokretač razvoja novih vidova turizma u Crnoj Gori, kakvi su kulturni, zdravstveni, kongresni, marinski... Naš sljedeći siguran korak biće, pored izgradnje žičare do tvrđave San Đovani, i izrada Strategije održivog razvoja kruzing turizma u Kotoru. Vjerujemo da možemo doprinijeti da Kotor, poštujući kulturno naslijeđe i ekološki biodiverzitet, razvija i ovaj oblik turizma.  Kao dugogodišnji profesor Fakulteta za turizam i hotelijerstva u Kotoru, Univerziteta Crne Gore, ubjeđena sam da će i ubuduće, u još značajnijoj mjeri, naši obrazovani i talentovani mladi kadrovi činiti okosnicu razvoja kotorskog turizma i biti nosioci kapitalnih turističkih projekata na crnogorskom primorju. U narednom periodu privođenje namjeni lokacija URC-a, starog Fjord-a, Jugooceanije i Ponte u Bigovi pružiće šansu za zapošljavanje i profesionalno usavršavanje naših turističkih radnika i mladih eksperata iz različitih oblasti. Stvorićemo uslove za dobijanje dugoročne koncesije za Luku Kotor i valorizaciju novih sidrišta i postojećih pristaništa, i time dalje unapređenje marinske djelatnosti i nautičkog turizma- navela je Stanovčić, ističući da ove i brojne druge, jednako ambiciozne planove, možemo ostvariti jedino ako povjerenje ukažemo onima čije su dugogodišnje zalaganje, znanje i iskustvo garancija sveukupnog razvoja kotorske opštine i prosperiteta svih građana Kotora.

-Ubjeđeni da su politički integritet, odgovornost prema građanima i ljubav prema gradu naša najbolja preporuka, pozivamo sve Kotorane da zajedno koračamo evropskim putem i izgradimo najprepoznatljiviji turistički brend na Mediteranu. Sigurnim korakom 16. oktobra, za našu Crnu Goru zaokružujemo broj 6 i za naš Kotor broj 10- poručila je ona.  

Portal Analitika