Crna hronika

Podgorica: Zaplijenjeno 15 kg skanka

Službenici Uprave policije MUP-a, preduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, juče na području Podgorice zaplijenili oko 15 kilograma skanka, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge.
Podgorica: Zaplijenjeno 15 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, mještani Donjih Kokota i Šteka su, radeći na svojim imanjima, na jednoj poziciji primijetili džak a zatim su pozvali policiju. 

Službenici Odsjeka su po obavještenju izašli na lice mjesta. U džaku se nalazilo 15 većih pakovanja za koje se sumnja da sadrže opojnu drogu marihuana tipa skank, bruto mase oko 15 kg.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio preduzimanje mjera i radnji zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela a kako je saopšteno, konfiskovana roba je upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Od početka tekuće godine, službenici Uprave policije su ukupno zaplijenili preko jedne i po tone opojnih droga odnosno oko 1.526 kilograma.

Portal Analitika