Politika

BEŠIĆ: Ponuda Fronta neozbiljna, riječ je ustvari o preuzimanju birača

Nakon što su danima unazad trajala prepucavanja i međusobne optužbe lidera Fronta i predstavnika koalicije „Ključ“, DF je, na iznenađenje crnogorske javnosti, odlučio da čelnicima koalicije – Srđanu Miliću, Žarku Rakčeviću i Miodragu Lekiću ponudi sporazum o formiranju Vlade nakon 16. oktobra.
BEŠIĆ: Ponuda Fronta neozbiljna, riječ je ustvari o preuzimanju birača
Portal AnalitikaIzvor

No, ovaj dokument sadrži i neobične uslove. Naime, prema sporazumu, u zajedničkoj Vladi koja bi bila formirana na osnovu pet principa ne bi bilo ministara iz, kako su kazali, Đukanovićevih vlada. To faktički znači da bi „Ključ“  trebalo da se odrekne čelnih ljudi: Lekića, Rakčevića i Danilovića.

Zanimljivo je i da Front dokumentom koji je ponudio „Ključ“-u tretira pitanje ulaska u NATO, iako kroz kampanju pokušava da dokaže da priča o Alijansi nije važna jer dijeli građane.

Politicki analitičar Miloš Bešić kaže da je očigledno da nije riječ o ozbiljnoj ponudi jer se ona daje nakon izbora.

,,Oni na taj način samo podsjećaju birače na kolaboracionizam tih struktura i žele njihove birače da preuzmu. Dakle, nije riječ o ozbiljnoj ponudi nego o preuzimanju birača” , naveo je Bešić.

Svojom novom ponudom DF, dodaje Bešić, želi da stvori fikciju kako opozicija u cjelini ima veći broj glasova nego što ima druga strana, odnosno DPS sa potencijalnim koalicionim partnerima.

,,To je pokušaj da se napravi slika kako nije sporna većina koju ima opozicija, a koja naravno jeste sporna. Oni žele da budu prvi u opozicionim redovima, to zapravo rade tokom čitave kampanje, žele da prikažu sebe kao prvake borbe protiv DPS-a i da su svi iza njih, u tim opozicionim kolonama” , zaključio je Bešić (PinkM)

Portal Analitika