Politika

Vuković: Jezik kampanje „Mi ili on“ nije ni srpski ni crnogorski

Ove izbore doživljavam kao borbu za i protiv Crne Gore. S obzirom na to da su se sve moje životne borbe odvijale u jeziku i činjenica je da se identitet svake države gradi jezikom i u njemu, što je slučaj i sa Crnom Gorom, moram priznati da sam bila veoma razočarana kada sam čula jezik kampanje naslovljene „Mi ili on“. To nije crnogorski jezik za koji se mi zalažemo, to nije srpski jezik. To je jezik hajke do sada nepoznat Crnoj Gori, iako moram priznati da hajke i hajkači u Crnoj Gori i njenoj tradiciji nijesu bili nepoznati, izjavila je Aleksandra Vuković, kandidatkinja za poslanicu na listi „Sigurnim korakom DPS Milo Đukanović“.
Vuković: Jezik kampanje „Mi ili on“ nije ni srpski ni crnogorski
Portal AnalitikaIzvor

- Ali čini mi se da smo se referendumom  2006. godine izborili protiv društva hajkača. I nadam se da će se tom tradicijom dobroželatelja i dobronamjernika graditi Crna Gora, moderna i savremena Crna Gora.

Mi se u stvari borimo za Crnu Goru tradicionalnih vrijednosti urbanog identiteta đe će najobrazovaniji biti na najvidljivijim mjestima.

Borimo se za Crnu Goru crnogorskoga jezika koji se neće zboriti bojažljivo, ispotiha, već hrabro, odlučno, jasno. Za Crnu Goru koju su gradili njeni najveći umjetnici kao veliku pjesmu bačenu u stijene. Za Crnu Goru koju nijesmo gradili i nećemo je graditi rastavnim već sastavnim veznicima. Mi i on. Mi i oni, a ne mi ili bilo ko. Dakle, svi za Crnu koju koja nam treba koliko i mi njoj - navela je Vuković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

foto: barinfo.me

 

 

Portal Analitika