Crna hronika

Podgorica: Uhapšen, vozio sa 2,98‰ alkohola u krvi!

Podgoričanin T.K. (50) uhapšen je danas na Cetinju nakon što je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom sa 2,98 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Uprave policije. Istovremeno, iz policije naglašavaju da zbog saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim licima koje su se dogodile posljednjih dana, na teritoriji cijele države preduzimaju pojačane preventivne i represivne aktivnosti.
Podgorica: Uhapšen, vozio sa 2,98‰ alkohola u krvi!
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici su, vršeći pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, danas oko 16.30 sati, na magistralom putu Cetinje – Budva, u blizini kružnog toka, radi kontrole zaustavili između ostalih i vozilo marke SsangYon Kyron, podgoričkih registarskih oznaka, koje se kretalo i svojom i suprotnom kolovoznom trakom.

"Izvršeno je alkotekstiranje T.K, lica koje je upravljalo vozilom, a kojim je ustanovljeno da ovo lice ima 2,98 ‰ alkohola u krvi", navodi se u saopštenju.

T.K. je isključen iz saobraćaja i uhapšen zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

On će, uz prekršajnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom Sudu za prekršaje.

 

Portal Analitika