Društvo

Vujanović i Pejanović-Đurišić čestitali Dan VCG

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Dan Vojske Crne Gore 7. oktobar. 
Vujanović i Pejanović-Đurišić čestitali Dan VCG
Portal AnalitikaIzvor

"Povodom 7. oktobra–Dana Vojske Crne Gore, svim pripadnicima i pripadnicama Vojske Crne Gore, ministru odbrane prof. dr Milici Pejanović Đurišić i načelniku Generalštaba Admiralu Draganu Samardžiću, upućujem srdačne čestitke i želje za uspješno i predano obavljanje ovih zahtjevnih dužnosti. U godini velikih i značajnih jubileja koje proslavaljamo u Crnoj Gori, važno mjesto ima i desetogodišnjica Vojske Crne Gore i njenog obnavljanja kao institucije nezavisne države Crne Gore. Slavna vojna tradicija i istorija u milenijumskoj borbi za očuvanje crnogorske nezavisnosti, doprinosili su tome da vojnički poziv uvijek bude posebno poštovan", kazao je Vujanović.

Kako je istakao, profesionalizam i predanost radu VCG i procesu reforme odbrambenog sistema doprinijeli su da, u deceniji iza nas, napravimo ogroman iskorak u izgradnji modernih oružanih snaga u skladu sa potrebama crnogorskog društva.

"Naporno i vrijedno ste radili na razvoju sposobnosti i implementaciji modernih standarda na putu Crne Gore u NATO, dajući dragocjen doprinos procesu evro-atlantskih integracija. Posebno želim istaći časnu službu svih pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, zahvaljujući kojima je Crna Gora postala prepoznata kao pouzdan partner na globalnoj mapi u nastojanjima da se mir i bezbjednost uspostave širom svijeta", kazao je Vujanović.

Povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore on je odao priznanje svim njenim pripadnicima i pripadnicama za ostvarene rezultate u prethodnom periodu.

"Takođe očekujem da ćete uspješno odgovoriti i predstojećim zadacima u procesu integracije u NATO doprinoseći bezbjednom i sigurnom životu, stvarajući uslove za njen dalji ekonomski prosperitet. Nek je vječna Crna Gora!", poručio je Vujanović.

Dan Vojske čestitala je i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Ona je naglasila da u godini kada obilježavaju jubilej, deset godina postojanja Vojske Crne Gore, zadovoljstvo joj je što može da konstatuje da su uspješno završili značajnu etapu u procesu razvoja odbrambenog sistema Crne Gore.

U čestitici koju je uputila navela je da su pripadnici Vojske Crne Gore posvećenim radom i zalaganjem pokazali profesionalizam, spremnost i odlučnost da ispunjavanjem svakodnevnih zadataka i kontinuiranim radom na usavršavanju svojih vještina, budu svakim danom angazovani na realizaciji uspostavljene vizije razvoja sektora odbrane.

"Vjerujem da će zadovoljstvo postignutim rezultatima biti dodatna motivacija da i u narednom periodu posvećeno radite na postavljenim zadacima i ciljevima, čime ćete najbolje doprinijeti kontinuitetu integracionih procesa, ali prije svega, prosperitetu i sigurnosti građana Crne Gore. Još jednom, uz želje za lične i profesionalne uspjehe, čestitam vam Dan vojske!", dodaje se u čestitci ministarke.

Portal Analitika