Politika

DF ponudio "Ključu" da formiraju Vladu bez Đukanovića

Demokratski front (DF) ponuduo je danas koaliciji "Ključ" da zajednički formiraju Vladu nakon parlamentarnih izbora 16. oktobra bez Demokratske partije socijalista (DPS) i premijera Mila Đukanovića.
DF ponudio "Ključu" da formiraju Vladu bez Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner DF-a Andrija Mandić, podsjetio je da je jedan od lidera „KljučaSrđan Milić na sinošnjoj tribini te koalicije u Plužinama, pozvao DF da im – ako hoće - odmah dostavi ponudu o postizbornoj saradnji.

Kako je kazao, predlog sporazuma o formiranju Vlade nakon predstojećih izbora temelji se na pet principa.

„Vlada će biti formirana bez Demokratske partije socijalista (DPS) i Mila Đukanovića; odluka oko učlanjenja Crne Gore u NATO će se donijeti na fer i slobodnom referendumu; niko ne može imati imunitet od suočavanja sa pravdom; u novoj Vladi neće učestvovati ministri iz Đukanovićevih Vlada; izborna opoziciona lista koja osvoji najviše glasova na izborima će predložiti kandidata za predsjednika Vlade“, istakao je Mandić.

On je kazao da nova vlada mora biti formirana u skladu sa demokratskim standardima, te da će procentualno učešće u njoj svaki politički subjekt zavrijediti na osnovu osvojenih mandata.

„Protiv nas se vodila prljava kampanja, da navodno napadamo opoziciju. Ne napadamo, već samo tražimo partnere koji će na jasnim prinicipima bez DPS-a i njihovog predsjednika da formiraju novu vladu, koja će biti vlada diskontinuiteta. Ovo je jedna od najznačajnijih ponuda DF-a svim potencijalnim prirodnim partnerima“, naglasio je Mandić i dodao da je predlog sporazuma poslat svim članicama „Ključa“.

Foto: Facebook

Portal Analitika