Politika

Brajović: Pružićemo ruku svakom ko poštuje naše stavove

Lider SD-a i nosilac liste na predstojećim parlamentarnim izborima, Ivan Brajović, poručio je na večeras održanoj tribini u Gusinju, da Crnu Goru treba da vode oni koji je vole, a Socijaldemokrate i ljudi koji su osnovali Socijaldemokrate, nikad u svom političkom životu nisu napravili ništa protiv najviših državnih interesa Crne Gore.
Brajović: Pružićemo ruku svakom ko poštuje naše stavove
Portal AnalitikaIzvor

''Iznad Socijaldemokrata postoji samo nešto veće, a to je naša država Crna Gora’’- naglasio je Brajović.

Poručio je da je SD partija koja se zalaže za drugačiju političku kulturu, da ta partija nema političkih neprijatelja, već su to  politički konkurenti.

''Koliko god se mi ne slagali sa njima, mi ćemo ih ubjeđivati u naše stavove, jer smo potpuno svjesni da su oni ispravni. I ko je tu na našim vrijednosnim sudovima, ko poštuje naše stavove  građanske, nezavisne, demokratske, multietničke, evroatlantske, antifašističke Crne Gore, dobro je došao, pružamo mu našu čistu, odgovornu, socijaldemokratsku ruku. Ko ne dijeli te vrijednosti, neka tavori u svojoj političkoj izgubljenosti, mi mu u tome ne možemo pomoći, niti ćemo mu pružiti ruku’’- rekao je Brajović.

 Iz dana u dan u razgovorima širom Crne Gore, sa članovima, simpatizerima, sa građanima, SD se uvjerava se da je ta partija osnivanjem  napravila pravu stvar, najbolji potez u političkoj karijeri.

''Stvorili smo partiju koja djeluje kao porodica, koja vrvi od poštovanja, od povjerenja i uzajamne brige za sve naše članove, a siguran sam i za sve građane Crne Gore. Nešto što čujete od nas kao obećanje, sigurno će se realizovati u narednom periodu jer smo dosljedni’’- izjavio je Brajović.

Dodao je da svi govore o regionalnom razvoju, a Socijaldemokrate rade za regionalni razvoj.

''O regionalnom razvoju treba pričati na sjeveru Crne Gore, zato što danas on nije ravnomjerno razvijen. Naš cilj je da u Crnoj Gori ne bude onih koji nemaju ništa, nego da svi imamo dovoljno. Treba da živimo život dostojan čovjeka, da stvaramo mogućnosti za takav život za koji sami zarađujemo. Regionalnog razvoja nema bez razvoja infrastrukture. Autoput je najveći i najvrijedniji infrastrukturni projekat u Crnoj Gori koji se već gradi. Taj projekat je za cijelu Crnu Goru važan, ali neizmjerno važan za sjever, jer će on stvoriti uslove za razvoj čitave sjeverne regije i poljoprivredni i turistički i svaki drugi razvoj, a ono što je posebno bitno, stvoriće uslove za ravnomjeran demografski razvoj’’- istakao je lider SD-a.

Brajović je najavio planove SD-a za naredni period. ‘’Mi ćemo u Crnoj Gori da gradimo, a ne da rušimo, da ostavljamo konkretne rezultate, a ne prazna obećanja iza nas, i mi to već radimo. SD ce nakon izbora pregovarati samo o razvojnim projektima a ne o foteljama. Zato svim potencijalnim partnerima poručujemo da se vec od sad spremaju za takve razgovore. Sigurni smo da ćete glasati one koji će stabilno, postojano, i dosljedno voditi i Gusinje i ovu državu’’- zaključio je Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović osvrnuo se na političke konkurentne u Crnoj Gori.
 
''Bivši i sadašnji lideri DF su bili i ostali prijetnja Crnoj Gori, i manjinskim narodima koji u njoj žive, jer svi oni skupa ne žele da ruše vlast, nego hoće da ruše državu i njene temeljne vrijednosti na kojima počiva.  Glas za SDP je glas za DF, jer su oni toliko politički odlutali, da su sprmni da prave koaliciju i sa crnim đavolom, ne bi li zakučili makar djelić vlasti, iz koje su inače prije godinu izbačeni’’ – ocijenio je Šehović. 

Poručio je da se u temelje države  može udarati i pogrešnom ekonomskom politikom, koja je u prethodnom periodu u pojedinim slučajevima dolazila do izražaja, i da je sada već izvjesno značajno učešće SD-a u u budućoj vlasti najbolji garant da se greške u oblasti ekonomije, koje su u prethodnom periodu pravljene, neće ponavljati.

''Ekonomija koju mi zagovaramo je domaćinska ekonomija, koja podrazumijeva nova radna mjesta, pravednije i solidarnije društvo i više šansi za mlade ljude u Crnoj Gori. Realizacia našeg izbornog programa podrazumijeva otvaranje 5,5 hiljada novih radnih mjesta godišnje- zaključio je Šehović!

Nosilac liste SD za lokalne izbore u Gusinju, Dženadin Džeko Radončić, je poručio: ''SD će ostvariti odličan rezultat na državnim izborima, ali u Gusinju smo mi već pobijedili''.

Portal Analitika