Društvo

Sva čuda Crne Gore: I Cetinje ima svoje kandidate, evo koje

Na Cetinju postoji rodna kuća sv. Ozane Kotorske i Ivanov grad u kom se nalazi prazna grobnica koja je, prema lokalnim pričama, trebala da koristi za improvizovanu ili stvarnu sahranu Ivana Crnojevića. Kako se u narodu može čuti, Ivan je sahranjivan na sedam mjesta kako bi se njegovo tijelo sakrilo od Turaka, koji su pokušavali da ga se domognu.
Sva čuda Crne Gore: I Cetinje ima svoje kandidate, evo koje
Portal AnalitikaIzvor

Ovo su samo neke od ideja koje su prisutni predstavili predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma na predstavljanju projekta u svečanoj sali u zgradi opštine Cetinje Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Cetinje, danas su, zainterosvanoj i stručnoj javnosti, predstavili projekat ,,Sva čuda Crne Gore”.

Ovim povodom Direktor direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević pozvao je prisutne da svojom idejom apliciraju za pomenuti projekat. -Moram ponoviti da je najviše aplikacija pristiglo sa sjevera. Ono što nam je svima jasno je da grad Cetinje nema potrebe za izmišljanjem priča. Ovaj grad je pun mjesta za koji su vezane istorijske činjenice. Cetinje ima nevjerovatnu istoriju iz koje mi treba da izvučemo ono što će kod turista probuditi emociju, a to će učiniti da turista Crnu Goru preporuči kao destinaciju, a i da se on sam vrati - naglasio je Petričević.

On je dodao da je cilj projekta ojačati crnogorski turistički proizvod, kako u geografskom tako i u sadržajnom smislu. -Pored ovog projekta, u Ministarstvu turizma pripremamo projekat ,,Dobar domaćin”, koji će biti kompatabilan sa projektom ,,Sva čuda Crne Gore”, a cilj je da povežemo turizam i poljoprivredu, koji definitivno, kada je Crna Gora u pitanju, jedno bez drugog ne mogu - kazao je Petričević. Događaju su prisustvovali predstavnici obrazovnih institucija, turistički radnici, predstavnici lokalne turitičke organizacije, predstavnici medija.

Portal Analitika