Crna hronika

Predrag Šuković nije nezakonito hapšen

Službenici Uprave policije Dalibor Medojević, Jakša Backović i Simo Lukačević u avgustu prošle godine nijesu nezakonito uhapsili bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića. Ovo je rezultat istrage koju je vodilo Osnovno državno tužilaštvo po Šukovićevoj prijavi. Službenici Uprave policije Dalibor Medojević, Jakša Backović i Simo Lukačević u avgustu prošle godine nijesu nezakonito uhapsili bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića. Ovo je rezultat istrage koju je vodilo Osnovno državno tužilaštvo po Šukovićevoj prijavi.
Predrag Šuković nije nezakonito hapšen
Portal AnalitikaIzvor

“ U toku izviđaja sprovedeno je više dokaznih radnji, čijom analizom je utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da su D.M., J. B. i S. L. izvršili krivično djelo , protivpravno lišenje slobode, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, zbog čega je krivična prijava protiv policijskih službenika odbačena “, navodi se u odgovorima Osnovnog tužilaštva dostavljenim Pobjedi. Predrag Šuković uhapšen je 8. avgusta prošle godine zbog sumnje da je pod pseudonimom „Boss“, na portalu Vijesti, prijetio potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću. Šuković je prijeteće komentare pod pseudonimom ,,Boss“ postavljao sa mobilnog telefona na portal Vijesti u periodu od 8. maja do 7. juna 2015. godine.

U nekim od komentara on se pitao da li Marković namjerava da živi i koliko dugo, navodeći nakon vijesti da je potpredsjednik Vlade položio cvijeće na spomenik borcima da će se „nekima brzo polagati cvijeće“.

Uslijedilo je hapšenje Šukovića, koji je na saslušanju pred nadležnima kazao da mu nije bila namjera da prijeti Markoviću. Kada su Šukoviću stavljene lisice, policija je o tome obavijestila tužiteljke Rominu Vlahović i Ljiljanu Klikovac koje su uputile istražitelje na dežurnog tužioca za istrage Enesa Bakovića. Baković je saslušao osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti i donio odluku da se Šuković brani sa slobode. Nakon dva i po mjeseca Osnovno tužilaštvo je donijelo odluku da u „radnjama Šukovića nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“. Potpredsjednik Vlade Duško Marković ipak je odlučio da podnese tužbu protiv „Bossa“ i da pravdu potraži pred pravosudnim organima.  Šuković je 30. juna u Osnovnom sudu u Podgorici osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti. 

Pobjeda

Portal Analitika