Politika

Stanković: Precizirana organizacija rada tužilaca tokom izbora

Na sastanku Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića sa rukovodiocima državnih tužilaštava precizirana je organizacija rada tokom izbornog dana i dogovoreno da se u svakom tužilastvu organizuju dežurstva, kako bi se u slučaju eventualnih nepravilnosti pravovremeno reagovalo.
Stanković: Precizirana organizacija rada tužilaca tokom izbora
Portal AnalitikaIzvor

"Kako su odlukom poslanika Skupštine Crne Gore krivična djela iz oblasti izbornog prava prešla u nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, koje ima ograničene kapacitete, cilj je bio da se dogovorom oko organizacije na neki način pomogne tužiocima i Specijalnom državnom tužilaštvu. Upravo zbog toga je i pokrenuta inicijativa da se iz svakog državnog tužilaštva tokom izbornog procesa u Specijalnom državnom tužilaštvu uputi po jedan tužilac", rekao je Stanković.

On je kazao da upućeni tužioci neće morati da dolaze u Podgoricu, već će u svojim tužilaštvima razmatrati eventualne prijave građana.

"Konkretno u slučaju eventualne nepravilnosti, građanin iz Pljevalja neće morati da dolazi u Podgoricu u Specijalno državno tužilaštvo, već će svoju prijavu moći da podnese dežurnom tužiocu u Pljevljima", pojasnio je Stanković.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika