Politika

ANKETA: Građani smatraju da je predizborna kampanja ozbiljnija nego ikad

Anketirani Podgoričani tvrde da je predizborna kampanja, koja je u toku, ozbiljnija od prethodnih, čemu je doprinijelo i uključivanje lidera političkih partija.
ANKETA: Građani smatraju da je predizborna kampanja ozbiljnija nego ikad
Portal AnalitikaIzvor
anketa-2Nedžad Ganjola, nezaposlen:

Stranke su uložile više novca, i pozicija i opozicija, nego u ranijim kampanjama i to je vidljivo. Takođe, svi su aktivniji nego ikad, uključujući i DPS. Pred kraj kampanje vjerovatno će biti i kupovine ličnih karata. Smatram da izbori ne mogu biti fer sve dok ljude možete kupiti za sitne pare.

anekta-1
Branko Stamatović, nezaposlen:

Vidi se da se više novca poreskih obveznika troši na kampanju. U suštini, sve se svodi na borbu za fotelju, i pozicija i opozicija samo obećavaju, a čim prođu izbori od toga neće biti ništa. Ja ne mogu da dobijem državljanstvo, ali i da imam pravo glasa ne bih izlazio da glasam za bilo koga.

anketa-3
Milan Klikovac, radnik KAP-a:

Kampanja je dosta bolja nego ranije, reklamiranje svih političkih subjekata je u porastu preko svih medija. Sve stranke propagiraju da za njih treba glasati i da je glas nekom drugom pogrešan izbor, to je oduvijek bilo tako. Veliko je nestrpljenje među pojedinim političkim partijama i velika konkurencija, tako da će poslije izbora sigurno biti nezadovoljnih stranaka. 

anketa-4
Nebojša Kuburović, novinar:

Smatram da je kampanja znatno ozbiljnija nego sve prethodne. Vidim da se troši više novca nego ranije, a najupadljiviji su brojni promotivni spotovi i direktan angažman lidera političkih partija, što dosad nije bio slučaj. Ne možete pogledati bilo kakav sadržaj na YouTube-u ili portalu, a da vam se ne prikaže spot neke političke partije. To ide u prilog tome da su ovi izbori najneizvjesniji od uvođenja višestranačkog sistema.    

 

Portal Analitika