Politika

Rudović: DF pomaže DPS-u

Funkcioner Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović, pozvao je Demokratski front (DF) da potpiše deklaraciju kojom će se obavezati da neće ugovarati nikakve aranžmane sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), i tako otkloni sve sumnje povodom njihovog djelovanja nakon 16. oktobra.
Rudović: DF pomaže DPS-u
Portal AnalitikaIzvor

„Pošto postoje razne sumnje, pozivamo DF da potpiše deklaraciju da ni oni poslije izbora neće praviti bilo kakve aranžmane sa DPS-om, jer smo ubijeđeni da 16. oktobra dolazi do promjena i da DPS ne može imati većinu. Podsjećam da su sve tri članice „Ključa“ 27. aprila potpisale izjavu kojom su se obavezale pred crnogorskom javnošću da sa DPS-om neće praviti nikakve aranžmane. Ako već iz DF-a rade to što rade - a objektivbno pomažu DPS-u - onda bi bio red da i oni potpišu istu izjavu/deklaraciju kako bi otklonili sve sumnje“, istakao je Rudović za Portal Analitika komentarišući izjavu funkcionera DF-a Milana Kneževića, da je „Ključ“ pod pokroviteljstvom Ambasade SAD-a dogovorio postizbornu saradnju sa DPS-om.

 Rudović je kazao da opozicione partije ne bi smjele da se međusobno napadaju ukoliko žele pobjedu na izborima.

„Međutim, izgleda da je rukovodstvo DF-a po tom pitanju teško dozvati pameti. Stalnim napadima na veliku koaliciju „Ključ“ podgrijavaju se sumnje da njih ne zanimaju promjene, već isključivo da dobiju više poslaničkih mjesta. „Ključ“ svojom predizbornom retorikom i snagom nedvosvisleno pokazuje da će biti kičma nove vlasti u Crnoj Gori“, poručio je funkcioner URA-e.

Knežević je, da podsjetimo, rekao da su u Ambasadi SAD vođeni pregovori o budućoj koaliciji DPS-a i „Ključa“.

„Poslije današnjeg saznanja o pregovorima DPS-a i „Ključa“, situacija je takva da ukoliko DPS bude imao i jedan glas više od DF-a, formiraće koaliciju sa „Ključem“ i ništa se neće promijeniti u Crnoj Gori", rekao je on.

Foto: ura.org.me

Portal Analitika