Politika

BRAJOVIĆ: Sa SD Crna Gora zna na čemu je

Socijaldemokrate su sinoć u sali Centra za kulturu u Tivtu održale još jednu u nizu izbornu konvenciju.
BRAJOVIĆ: Sa SD Crna Gora zna na čemu je
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U svom govoru lider Ivan Brajović je naglasio da će Socijaldemokrate braniti cilj koji su zacrtale i koje dosljedno slijede, a to su, kako navodi, principi nezavisne, demokratske, građanske, ekonomski razvijene, multietničke, sekularne i antifašističke države.

“Branićemo ih od svih onih koji pokušaju da ugroze te vrijednosti, jer smo ih i prije nego što smo obnovili državnost, pa nadalje u procesu evroatlantskih integracija, mukotrpno stvarali. Bićemo uvijek na prvoj liniji odbrane vitalnih interesa Crne Gore, našeg doma koji nijesmo spremni da žrtvujemo zbog neke dnevnopolitičke igre, politikantstva ili trgovine”, izjavio je Brajović.

On je kazao da je Tivat odličan primjer koji potvrđuje ispravnost odluke Socijaldemokrata da osnivajući novu partiju nastave da baštine istinske vrijednosti socijaldemokratije, te da se u Tivtu najbolje vidi da su u redove SD uspjeli privući nove ljude koji se dosad nijesu bavili politikom, a za koje vjeruju, da su potrebni da se osvježi crnogorska politika.

“Tivćani su prepoznali da su baš Socijaldemokrate najbolja garancija za pravi odnos brige za prava svih građana i pomoći malom preduzetništvu, zato s pravom očekujemo da će lista pod brojem šesnaest 16. oktobra biti najveće iznenađenje parlamentarnih izbora. Mi, Socijaldemokrate imamo životan i realan program za stabilnu državu Crnu Goru. Naš cilj je stvaranje ekonomski razvijenog, pravednog i solidarnog društva i države slobodnih i pred zakonom jednakih građana koji ugodno žive od svog rada“, dodao je Brajović.

sd1

On je kazao da su u nedjelju, 16. oktobra, izbori od kojih zavisi kako će se Crna Gora mijenjati i ko će je mijenjati.

"Pored nesumnjivog napretka koji je postigla, brojni su još izazovi pred nama, posebno u oblasti ekonomije i ja sam uvjeren da ćemo Crnu Goru mijenjati mi, Socijaldemokrate, mi koji smo okrenuti budućnosti, boljem životu i jednakim šansama za sve. Na ovim izborima će se, prije svega, odlučuje o tome kako će se živjeti”, zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata, prof. dr Vujica Lazović kazao je da su Socijaldemokrate napustile jedno "lutajuće sazvježđe i zvijezde padalice" da uživaju u svom trenutnom sjaju, i da su krenule, kako je naveo, stabilnim i dosljednim putem.

“Tivat je u aprilu posijao sjeme uspjeha SD i zato smo večeras ovdje, da se nadahnemo pobjedničkim žarom i da on traje koliko god može. SD je stranka dobrih ljudi i stranka dobrog programa. Niko nema kvalitetne, stabilne i dosljedne kandidate kao SD. Mi nismo prodavci magle, mi ćemo ostvariti sve što obećamo”, kazao je Lazović.

Portal Analitika