Politika

Marković u BP: Država će odlučno odgovoriti na pokušaj nasilja

Zamjenik predsjednika Demokartske partije socijalista Duško Marković govorio je na lokalnoj tribini građana mjesne zajednice Nedakusi, u Bijelom Polju.
Marković u BP: Država će odlučno odgovoriti na pokušaj nasilja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Marković je saopštio da su svi uslovi za održavanje izbora 16.oktobra ostvareni, kako normativni, tako i politički, te da Crna Gora ima jedan od najpouzdanijih biračkih spiskova u regionu, i šire.

Na pitanje da li Demokratski front može destabilizovati bezbjednosni ambijent u vezi sa izbornim procedurama, Marković je rekao da su institucije sistema odlučne da spriječe svaku destrukciju i nasilje.

bp-dusko-4

-Ni na dan izbora, ni nakon izbora, demokratska volja građana neće biti ugrožena. Svaki eventualni pokušaj destabilizacije izbornog procesa, ili nasilje nakon proglašenja izbornih rezultata, naići će na jasan i odlučan odgovor države - rekao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS-a, u kontekstu tema koje su otvorene na ovom sastanku, poručio je da ova partija potrebama građana prilazi sa najvišim nivoom političke odgovornosti, te da je politička filozofija DPS-a moderna i vizionarska.

bp-dusko-1

Komentarišući ponude političkih protivnika na ovim izborima, Marković se posebno osvrnuo na uvrjedljivu kampanju koju vodi Demokratski front, ocijenivši da ta politička grupacija nikada ne može biti vlast u Crnoj Gori, kaže se na kraju saopštenja DPS-a.

Portal Analitika